12 oktober: Diversiteit op de werkvloer: Deniece Von Harras

12 oktober: Diversiteit op de werkvloer: Deniece Von Harras

Woensdag 12 oktober was ambitieuze onderneemster Deniece von Harras bij ons te gast.
Deniece (’81) is eigenaar van NXT business en oprichter van NL Zakenvrouwen en SmartUp Network maar is haar carrière gestart als fiscalist.

Bij haar laatste werkgever vervulde zij ook de rol van relatiemanager. Tijdens vele borrels, bijeenkomsten en recepties ondervond ze wat ‘netwerken’ was.

Wat haar toen óók opviel was dat er verrassend weinig zakenvrouwen bij de netwerkbijeenkomsten waren ten opzichte van zakenmannen. Deniece richtte het bedrijf 010 Zakenvrouwen op om hier verandering in te brengen. In 2011 vond de eerste bijeenkomst plaats met een groep vrouwelijke directeuren en ondernemers uit de regio Rotterdam. Het bleek een groot succes. Nog steeds worden er maandelijks bijeenkomsten georganiseerd waar veel ondernemende vrouwen op af komen.

Naast 010 Zakenvrouwen richtte Deniece ook NXT Business en SmartUp Network op. Met SmartUp Network brengt Deniece ambitieuze carrièretijgers en ondernemers direct in contact met invloedrijke en ambitieuze mensen en bedrijven en maakt hierbij graag gebruik van rolmodellen. Deniece is ervan overtuigd dat rolmodellen essentieel zijn voor de stappen in je carrière. Daarom worden er op de website van SmartUp Network business blogs geplaatst en er worden er events georganiseerd die gericht zijn op carrière & netwerken.

De komende periode is Deniece ook weer druk met leuke evenementen in Rotterdam. Ze is als partner betrokken bij Social Media Week Rotterdam (15-17 november), TEDxRotterdam (4 november) en FuckUp Nights in Blue City.

Én leuk voor ons: Toen Deniece bij ons in de studio was, had ze net een dag achter de rug met politica Jet Bussemaker. Ze zal vertelde ons wat ze die dag heeft mee gemaakt.

Het mag duidelijk zijn Deniece is een bezige bij en zet zich in voor diversiteit, ambitie en talent. Waar komt deze gigantische drive vandaan? Wat is er nodig om diversiteit te creëren op de werkvloer? En hoe is het haar gelukt om keer op keer opnieuw zoveel inspirerende vrouwen bij elkaar te brengen?

Dat hoorde je woensdag 12 oktober bij Chicks And The City! Show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Chicks And The City is iedere woensdag te beluisteren tussen 19.00u en 20.00u op Radio Rijnmond 93.4FM.

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *