31 JANUARI: IJsland #1 in gender- gelijkheid

31 JANUARI: IJsland #1 in gender- gelijkheid

Dinsdag vertok Fauzia Mahomed Radja met het Platform VrouwenNetwerken VNO-NCW/MKB-Nederland op sociaal-economische missie naar IJsland!

IJsland staat op de eerste plaats in de wereldranglijst als het gaat om gendergelijkheid (The Global Gender Gap Report). Dit betekent dat IJsland het beter doet dan Nederland. Tijdens deze reis naar IJsland gaan ze gezamenlijk bekijken wat ze kunnen leren van de IJslandse aanpak rondom het thema diversiteit.  Ook zal Fauzia met haar reisgenoten een bezoek brengen aan bedrijven met vrouwelijke managers- ondernemers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de politiek.

Fauzia is een drukke dame. Zo is zij oprichter van adviesbureau FM Consultancy en zit ze in verschillende raden van bestuur zoals St. New European Cultural Collaborations, bestuurslid – VNO-NCW West VrouwenNetwerk en lid Raad van Toezicht van het Onderwijsmuseum.

Woensdag is Fauzia weer terug en kan ze ons alles vertellen over haar bezoek aan IJsland. De chicks zullen haar vragen stellen met betrekking tot het onderwerp gender gelijkheid. Wat doet IJsland bijvoorbeeld precies rondom het thema diversiteit? Het antwoord op deze vraag (en natuurlijk heel veel andere vragen), hoorde je woensdag 31 januari bij Chicks and the City op Radio Rijnmond 93.4FM. 

Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Volg Fauzia’s missie terug via Twitter. Meer info over de nieuwe wet vind je hier.

gendergelijkheid gendergelijkheid2

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *