HET PROJECT

foto kopie 2OVER CHICKS AND THE CITY

Chicks And The City. Iedere woensdag live van 19:00 tot 20:00 uur brutale radio door meiden!

In 2005 ontwikkelde Natasja Morales meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam bij MegaStadFm en Funx radio onder de naam ChicaRadio. Nu doet zij dat voor heel de regio Rijnmond Bij RTV Rijnmond: Chicks And The City!. Voor het opzetten van dit meiden radio project heeft Natasja zich laten inspireren door haar jeugd.

Chicks And The City wordt gemaakt door Rotterdamse jongeren, maar is ook erg interessant voor ouders en volwassenen. Waar anders krijg je zoveel inside information?

De centrale presentatie is in handen van de in Rotterdam geboren en getogen  Natasja Morales. Meiden in de leeftijd 15-25 jaar werken wekelijks mee aan de show: ze presenteren mee, ondersteunen de regie en maken zelf radio reports waarbij zij de straat op gaan en voorbijgangers aan de kaak stellen over zelfbedachte thema’s die in de show besproken worden.

De participerende doelgroep van Chicks And The City zijn jonge Rotterdamse meiden die in hun vrije tijd meewerken. De achtergrond is heel divers. De nadruk  ligt op meiden die niet als vanzelfsprekend toegang hebben (of weten te vinden) tot alle voorzieningen in de stad  welke worden afgewisseld met meiden die daar juist wel hun weg in weten te vinden. De grote diversiteit van de meiden zorgt ervoor dat de dames elkaar inspireren, motiveren en van elkaar leren. Door met elkaar aan een wekelijkse radio show te werken gaan de meiden een grote verantwoordelijkheid aan met elkaar. De jonge chicks worden gevoed en geïnspireerd door de verschillende (actuele)  items en inspirerende gasten van de radio show.  Hierdoor ontwikkelen zij zich en krijgen zij tools mee om zich beter staande te houden in de maatschappij wat de zelfredzaamheid versterkt.

De werving verloopt op verschillende manieren: via scholen en school opdrachten , via verschillende organisaties die met jongeren werken, de gemeente Rotterdam, diverse evenementen waar jongeren te vinden zijn, de diverse social media kanalen van Chicks And The City, via radio en tv promotie van RTVRijnmond en het grote netwerk van programma maker Natasja Morales.

De participerende meiden van Chicks And The City

Per radio seizoen nemen ongeveer 25 Chicks deel aan Chicks And The City die met elkaar rouleren

Aan de shows werken wekelijks minimaal 6 Chicks mee:

2 RadioChicks presenteren de show s amen met Nat a s j a Morales

1 RegieChick verzorgt de regie tijdens de show

1 SocialMedia Chick verschaft informatie op Facebook, Twitter en instagram

2 ReportChicks maken een radio reportage die tijdens de show wordt uitgezonden.

De participerende meiden van de projecten in de vrije tijd van Chicks And The City

Per radio seizoen nemen ongeveer 22 VMBO& MBO leerlingen deel aan Chicks And The City:

Voor de SKVR heeft CATC een cursus in de vrije tijd van jongeren ontwikkeld  van 8 weken voor VMBO & MBO scholen in Rotterdam. Hierin krijgen de jongeren les in schrijven, taal, filmen, social media en natuurlijk radiomaken. Als afsluiter maken zij een eigen live radio uitzending bij Chicks And The City samen met Natasja.

De participerende HBO studenten van Chicks And The City

Per radio seizoen nemen 25 HBO studenten deel aan Chicks And The City in de vorm van een school opdracht.

SPH studenten van de Hogeschool Rotterdam werken in opdracht van CATC aan een onderwerp dat zij van

maatschappelijk belang vinden en maken hierover een show.

De betrokken gasten van Chicks And The City

SuperChicks (en SuperDudes), boys, gasten uit de showbizz en samenwerkingspartners zijn wekelijks te gast. De toonaangevende gasten beantwoorden vragen over hun leven en/of vakgebied in de show en schrijven columns voor de website. In iedere show is minstens 1 gast aanwezig. Per seizoen hebben we tussen de 60 en 75 (vaak jonge) gasten die we mogen ontvangen.

 

Per seizoen maken we 35 live shows, welke worden mogelijk gemaakt door De Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond.