Lees hier meer over de Dordtse upcoming singer-songwriter PollyAnna

Giel Beelen noemt PollyAnna hét Nederlandse talent van 2015 en haar nummer ‘Sing’ is volgens hem sowieso al een hit. Dat kunnen wij niet ontkennen. De Dordtse singer-songerwriter PollyAnna is aan het doorbreken en haar nummer wordt regelmatig gedraaid op lokale en landelijke radiostations. Hoe tof is dat? Onze chick Sharina spreekt met Polly af in hartje Dordrecht.

De videoclip van haar plaat ‘Sing’ is door Vevo uitgekozen tot de Vevo Power Première clip en 29 november is haar eerste album ‘ Indigo’ uitgekomen tijdens een spetterend feest in het Dordtse Dolhuis, maar wie is die Dordtse PollyAnna?

 

Als je op jouw website en Facebookpagina kijkt, zie je nergens een leeftijd staan. Dan ben ik toch heel erg benieuwd hoe oud je bent.

“Dat is eigenlijk wel grappig, want ik vertel nooit hoe oud ik ben”, zegt ze PollyAnna lachend. “Het voelt voor mij of de maatschappij een label drukt op leeftijd. Als je achttien bent dan vindt men vaak dat je liedjes nergens over gaan, omdat je nog niets hebt meegemaakt. Als je dertig bent, vinden veel mensen dat je aan kinderen moet beginnen. Ik vind dat zo’n onzin dat ik dacht: ik ga gewoon niemand vertellen hoe oud ik ben.”

 

PollyAnna

 

Wat je wel leest op je website is dat je veel gereisd hebt en daaruit ook je inspiratie haalde voor je liedjes. Heb je dan ook meer inspiratie als je in het buitenland bent?

“Voor mijn studie en werk wat ik toen deed, ging ik inderdaad veel naar het buitenland. Ik ben bijvoorbeeld in Griekenland, Finland, Thailand, Mexico en Australië geweest. Je komt dan in een ander land en je ziet nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Dat moet je toch even laten bezinken en verwerken. Op dat soort momenten van bezinning schreef ik dan mijn liedjes.”

Wat PollyAnna vooral opviel tijdens haar reizen, is dat mensen overal hetzelfde zijn. “Waar je je ook op deze aardbol bevindt, elk kind vindt ‘ kiekeboe’ bijvoorbeeld heel erg leuk. We ademen allemaal, we lopen en eten ook allemaal. In the end zijn we allemaal hetzelfde ongeacht cultuur en opvoeding. Dat vind ik zo mooi.”

PollyAnna

 

De Dordtenaar had geld gespaard om een lange reis te gaan maken, maar ze blies dat af. Ze wilde eerst haar twaalf beste nummers op gaan nemen. Niet om er beroemd mee te worden. “Inmiddels had ik wel zo’n honderd nummers geschreven. Ik wilde de beste vooral voor mijzelf bundelen in iets tastbaars, een cd dus.”

Dat liep allemaal wat anders. Eerst plande ze haar optredens naast haar werk in. Echt alleen maar muziek maken wilde ze altijd wel. “Mijn zus is een bekende zangeres geweest. Toen ik nog klein was dan gingen mensen altijd gillen en iedereen vond haar leuk. Dat vond ik als kind al zo prachtig en nu coacht ze mij.”

 

Als je beroemd bent, vindt iedereen wel wat van je. Positief of negatief. Ben je voorbereidt op het leven als bekende zangers?

“Ik hoop dat als ik echt een knaller heb, dat ik daar stoer genoeg voor ben”, grapt ze.   “Natuurlijk krijg ik nu ook wel eens kritiek, maar die is vaak opbouwend en daar leer ik ook van. Eigenlijk ben ik een echte optimist, vandaar ook mijn artiestennaam PollyAnna.”

 

Hoe ben je eigenlijk op die naam terecht gekomen?

“In het Engels is er een uitdrukking voor optimisten. Dan zeggen ze dan je een echte PollyAnna bent. In Amerika is dat heel positief, maar in Engeland zit er een negatieve klank in. Dan kan het ook slaan op iemand die zo positief is, dat diegene eigenlijk een beetje naïef is. Daarnaast noemt mijn vader mij ook altijd Polly. Het paste gewoon bij mij.”

De zangeres heeft al veel mooie dingen gezien in verschillende landen, maar het mooiste aan Dordrecht vindt ze toch de wolken. “Als ik aan de Merwekade sta bij het Drierivierenpunt dan kijk je uit op het water en op de mooie, oude huizen en dan zie je ook de lucht. Dat alles bij elkaar maakt Dordrecht zo mooi.”

Het is een beetje cliché om te vragen, maar ik ben er toch heel benieuwd naar. Waar hoop je te staan over een paar jaar?

“Als ik in de verre toekomst ‘kijk’ dan hoop ik vooral op een mooie plek te zitten met een strand en een mooi uitzicht. Misschien wel Australië, want alles vind ik daar heel mooi. De openheid van mensen en als je bijvoorbeeld ’s middags in de winkel iets koopt, kan het heel goed zo zijn dat je ’s avonds met de verkoper of verkoopster wat gaat drinken. Zo bijzonder is dat. In Nederland is dat wat minder.”

 

En waar hoop je binnenkort te staan?

“Ik hoop echt op een knaller met mijn muziek. Het maakt mij niet uit wanneer dat is, maar dat zou zo gaaf zijn. Wat ik nu doe aan optredens en de complimenten die ik krijg op wat ik maak met hart en ziel vind ik echt heel mooi. Ik hoop natuurlijk dat ik ook landelijk doorbreek, maar ik ben Drechtstad FM, de lokale zender, al zo dankbaar dat ze mijn nummer ‘Sing’ draaien en natuurlijk 3FM die mij ook een keer gedraaid hebben. Ik vind het fantastisch.”

 

We staan allebei nog aan het begin met onze ambities. Bij jou is dat muziek en bij mij is dat radio maken. Als we allebei verder komen, zullen we dan afspreken dat we dan opnieuw koffie gaan drinken en terugkijken op dit interview?

“Dat vind ik een hele leuke afspraak, haha. Doen we!”

 

 

MAAR ER IS MEER!  PollyAnna geeft ook twee gesigneerde albums weg aan de luisteraars. Dus houdt de website en de Facebookpagina goed in de gaten om deze actie niet te missen!PollyAnna CD

 

 

Beelmateriaal: www.studiomignon.nl

 

Share This

About the author

Sharina

Ik studeer journalistiek in Tilburg en voor mijn opleiding ben ik ook daar gaan wonen. Dat is alweer 2,5 jaar geleden. Uiteindelijk wil ik de radio kant op en bij Chicks and the City krijg ik de kans om mij te ontwikkelen, brutaal te zijn en het is natuurlijk ontzettend gezellig! Mijn andere grote passie is haken en ook dat doe ik met hart en ziel.

View all articles by Sharina

2 comments

  1. martin

    Leuk interview. Goed inzicht gekregen Hoe ze beetje persoonlijk is. Stiekem beetje verliefd;-) op haar maar cker de muziek. Ik ben en blijf fan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *