Coming Out Day 9/10/11 oktober 2015: Rotterdamse jongeren vieren seksuele & gender diversiteit.

Coming Out Day 9/10/11 oktober 2015: Rotterdamse jongeren vieren seksuele & gender diversiteit.

De gemeente Rotterdam hangt met zeker 43 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie de regenboogvlag uit voor Coming Out Day. Op het stadhuis en bij de Vlaggenparade Rotterdam wappert het hele weekend de regenboogvlag. Volg alle activiteiten in Rotterdam op Facebook en Instagram via #COD010 en landelijk via Twitter #comingoutdag2015

Op vrijdag 9 oktober aanstaande, om 9:00 uur, wappert de regenboogvlag vol trots op het stadhuis aan de Coolsingel. Wethouder Ronald Schneider ontvangt Rotterdamse jongeren op het stadhuis om met hen te praten over hun proces van zelfacceptatie en coming out.

“Aandacht voor een dag als Coming Out Day draagt bij aan de sociale acceptatie van LHBT’ers. Ervoor uitkomen dat je homo, lesbisch, biseksueel of transgender bent is vaak een flink proces. Daarna volgt acceptatie van wie je bent, door jezelf en door je omgeving. Met het hijsen van de regenboogvlag wil de gemeente laten zien dat ook seksuele diversiteit en gender diversiteit bij deze stad hoort.” aldus de wethouder.

De jongeren van The Hang-Out 010 plakken bij wethouder Schneider het eerste exemplaar van een zelf ontworpen sticker op als start van de Coming Out Day 010 activiteiten.

Bij de Vlaggenparade aan de Boompjes hijsen ze daarna een regenboogvlag samen met een Libanese jongen die zijn thuisland is ontvlucht vanwege bedreigingen om zijn seksuele geaardheid. Hiermee willen de jongeren met steun van de Vlaggenparade Rotterdam uitdragen dat ze hopen dat wereldwijd jongeren zichzelf kunnen zijn ongeacht hun seksuele geaardheid of culturele achtergrond.

Waar staat de regenboogvlag voor?
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, agenders, bigenders, travestieten, cross dressers en nog andere gender identiteiten.

De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten.

11 oktober, Coming Out Day 010
Bij Centraal Station zullen op het voorplein twee kasten staan. Voorbijgangers kunnen in de kast kijken naar de verhalen van homo’s, lesbienes, biseksuelen, transgenders en andere gender identiteiten. De jongeren van The Hang-Out 010 zullen daar reportages maken, hun stickers opplakken, foto’s maken en het gesprek aan gaan over zelfacceptatie en coming out. De activiteit zal plaats vinden van 13:00 – 17:30 uur.

Om 19:00 uur zullen in WORM de Rotterdamse organisaties terugblikken op het weekend en de Rotterdam Pride. Rotterdam Pride vierde nog geen week geleden seksuele diversiteit in de stad en biedt de Rotterdammers een feestelijke Coming Out Day 010 borrel aan.

Luister en kijk hoe Dennis Gulikers ook wel Miss Dee Dee Janssens praat over zijn “Coming out“! tijdens de uitzending van Chicks And the City van 30 september.

Share This

About the author

2 comments

 1. AnyGenderNL

  De Rotterdamse jongeren vieren niet alleen seksuele diversiteit. Ze vieren ook gender diversiteit. Transgender zijn an sich valt onder gender. Het artikel lijkt nu te zeggen dat transgender zijn een seksuele oriëntatie is. Dit is juist iets dat hoort bij transfobie. Jammer ook dat een wethouder dit niet noemt.

  Naast transgenders (al is transgender officieel een parapluterm, wij gebruiken het voor wie een vrouwenlijf heeft en man is) zijn er ook agenders, bigenders, travestieten, cross dressers en nog andere gender identiteiten.

  1. Mara Michels

   Beste Any gender,

   Bedankt voor je reactie. We zijn er zeker wat wijzer op geworden. Ik heb het artikel gewijzigd. Mocht je meer informatie hebben dan zou jij mij kunnen mailen op mara@chicksandthecity.nl. Ik hoor graag meer over alles wat jullie doen, wie weet is het interessant om een keer langs te komen bij ons in de uitzending.

   Groetjes, Mara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *