S02E01 Binnenvaart influencer Liana Engibarjan

S02E01 Binnenvaart influencer Liana Engibarjan

Vanaf 19 februari zijn we weer terug van weggeweest! We trappen het nieuwe podcast seizoen af met een stoere superchick: binnenvaart influencer Liana Engibarjan! Door middel van vlogs laat zij zien hoe haar leven als binnenvaartschipper eruitziet. “De technische sector is echt een hele mooie sector, ook voor vrouwen”, aldus Liana.  

Aye Aye kapitein! Liana Engibarjan vlogt nu al een jaar actief over haar leven als binnenvaartschipper in Rotterdam. Wat in het najaar van 2017 begon met af en toe een LinkedIn update over haar werkzaamheden, is inmiddels uitgroeit tot een regelrechte social media hit. Met haar prikkelende en korte reportages weet ze duizenden volgers te bereiken. En in 2018 won ze als kers op de taart de Vrouw in de Media Award. Ook de landelijke media hebben de geboren Armeense (maar getogen Rotterdamse) superchick ontdekt. Liana verscheen onlangs in een paar prachtige reportages van onder andere de Telegraaf en NRC

“Ik noem mezelf eigenlijk ‘Binnenvaart influencer’. Het gaat mij erom mensen duidelijk te maken wat een boeiend en mooi vak dit is”, vertelt Liana in een interview met Nautilus International (een vakbond die opkomt voor de belangen van maritieme professionals). Verder wil zij laten zien wat er allemaal bij komt kijken om een schip met lading en/ of mensen op een goede en verantwoorde wijze van A naar B te laten varen. “Dat wil ik vooral tonen aan mensen die zelf niet in de Binnenvaart werkzaam zijn en er wat verder vanaf staan, maar natuurlijk toch regelmatig schepen aan zich voorbij zien komen als ze zelf onderweg zijn”, vervolgt ze. 

Liana aan boord van een bunker tanker!

De podcast
Op woensdag 19 februari geeft binnenvaart influencer Liana Engibarjan ons alle ins en outs over werken in de Binnenvaart. Het is een beroep waarbij ze wordt omringd door mannen. Veel van haar collega’s geloven dan ook niet dat ze als matroos of als kapitein aan boord komt. Hoe gaat Liana daar mee om? En hoe is haar passie voor de Rotterdamse haven en de binnenvaart eigenlijk ontstaan? We bespreken het in deze nieuwe podcast!

Wil je daar ook bij zijn? Je bent elke woensdagavond van harte welkom om de podcast en talkshow bij te wonen. Graag zien we je vanaf 18:00 uur in de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de 1e verdieping (de jongerenvloer). De podcast is vanaf vrijdag 21 februari te beluisteren via onze website en via Spotify, Apple Podcast en Tunein

Foto: suzan Alberts

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *