De chicks onderzoeken: Hoe kom je ‘uit de kast’ als je omgeving dat afkeurt?

De chicks onderzoeken: Hoe kom je ‘uit de kast’ als je omgeving dat afkeurt?

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. Gaat het ze lukken zich te verplaatsen in een ander? 

In deze nieuwe aflevering gaat reporter Celine Santos Pires op pad met ‘global citizen’ Mohaimen Abdulraheem. Toen Mohaimen op de vlucht was vanuit Irak droeg hij een ‘geheim’ met zich mee, namelijk dat hij homo is. Dit ‘geheim’ zorgde ervoor dat hij uiteindelijk naar Europa mocht komen. Hoe was het voor Mohaimen om voor het eerst aan iemand te moeten vertellen dat hij gay is? 

Inmiddels woont Mohaimen alweer zes jaar in Nederland en zet hij zich in voor LHBTI+’ers met een niet-Nederlandse afkomst en ook statushouders. Hij probeert door middel van het geven van presentaties en voorlichtingen meer aandacht voor deze groep te vragen. Hij hoopt ook anderen te helpen door zijn verhaal met mensen te delen.

In deze aflevering komt ook Manuela Gonçalves Tavares aan het woord. Als bestuurslid van Pride Rotterdam deelt zij haar advies aan jongeren die uit de kast willen komen, maar weten dat hun directe omgeving niet goed zal reageren. Wat kunnen zij het beste doen? 

Meedoen?

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

OPEN Rotterdam is te volgen op FacebookTwitterInstagram en YouTube

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *