03 juni: Als je iets wilt, ”Werk It”! #MusicMatters

03 juni: Als je iets wilt, ”Werk It”! #MusicMatters

 

Marianne van de Velde (directeur van Music Matters) en Lady Shaynah (muziekambassadeur van Rotterdam 2015) zijn woensdag 3 juni te gast bij Chicks And The City!

 

159e37702f61d6dfae093f6353812bd7-1417993853

Marianne over Music Matters en Lady Shaynah:

 “Werk it”, dat is het motto van Lady Shaynah, de muziekambassadeur van Rotterdam in 2015. Ik heb haar leren kennen afgelopen december toen zij meedeed aan de Music Matters Award. De Award organiseren wij ieder jaar om op zoek te gaan naar het Rotterdamse muziektalent. De acts worden niet alleen beoordeeld op hun muziek, maar ook op hun verhaal, hun uitstraling, hun energie. Want de winnaar is een jaar lang de Muziekambassadeur van Rotterdam.

Lady Shaynah werk it cover

Shaynah is de 8ste winnaar van deze prijs. In 2007 was de allereerste editie, gewonnen door Sabrina Starke. Na haar volgden veel powervrouwen en –mannen zoals Rass Motivated, Neda Boin en Ntjam Rosie die op hun eigen manier indruk op me gemaakt hebben. We werken een jaar lang met de winnaar, gaan samen door ups en downs en leren ontzettend veel van elkaar. Ik vind het altijd mooi om te zien hoe iemand groeit, meer zelfvertrouwen krijgt, hoe de muziek steeds persoonlijker wordt, en dat performances altijd beter en beter worden.

Met haar single “Werkt it” wil Lady Shaynah jongeren inspireren met de boodschap dat hard werken en groot denken je verder kan brengen dan je durft te dromen. En zij kan het weten, want ze is slechts 20 jaar oud en heeft nu al een hele reeks prijzen gewonnen in Suriname, Guadeloupe, Frans Guyana en Nederland. Ze waagde afgelopen jaar de sprong naar Rotterdam om hier muziek te studeren aan het conservatorium. Ze heeft haar 1e jaar nog niet eens afgerond en is nu al een bekende in de Nederlandse muziekscene.

 

Op vrijdag 5 juni brengt Lady Shaynah haar debuut-EP “DARE” uit in de Doelen. Ik kijk er naar uit om haar te zien stralen op het podium. En na hard werken komt hopelijk ook even genieten. Dat doen we nog veel te weinig. We kijken soms veel te veel vooruit en te weinig achteruit. Vier je successen en wees trots op jezelf!

 

Deze 2 dames waren 3 juni te gast bij Chicks and the City van Radio Rijnmond tussen 19:00 en 20:00 op 93.4 FM!

Luister hier deze show terug!

 

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *