Schoolstress

Schoolstress

Voor de alweer derde aflevering van CHICKSTALK hebben we het over schoolstress! Iets waar veel jongeren vandaag de dag helaas mee te maken krijgen. Voor deze aflevering gaan we in gesprek met Janne Wijk, zij is projectleider bij ALBEDA YOU.  

YOU is een instroomprogramma van Albeda voor (aankomende) studenten die net dat persoonlijke zetje nodig hebben om op het mbo te starten. Een groep van maximaal 12 jongeren gaat gedurende een periode van 5 weken aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en peercoaching. YOU is powered by trainers van welkom@ Albeda en bestaat uit bevlogen loopbaanbegeleiders, trainers en hbo- studentcoaches die jongeren helpen bij het maken van een bewuste en reële loopbaankeuze. 

De kracht van YOU zit volgens Janne in zowel de goed doordachte opzet van het programma als de combinatie van expertises: ‘We werken met eigen mbo-stagiaires en jaarlijks met zo’n vijftien hbo-studentcoaches. Deze laatsten trekken via peer-to-peer coaching met de deelnemers op tijdens het programma, als buddies. Daarnaast zorgen ervaren trainers en loopbaanbegeleiders voor de onderwijsinhoudelijke kant van de begeleiding.’ 

Ook Janne maakt nog te vaak mee dat studenten druk ervaren, hoe kan dit nou anders en wat moet er veranderen? Daar gaan we voor deze aflevering over in gesprek!

Beluister hier de aflevering: https://www.youtube.com/watch?v=0qTM-6UU9nA

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *