07 oktober: Tijd om de zichtbaarheid van de Patiënt te vergroten!

07 oktober: Tijd om de zichtbaarheid van de Patiënt te vergroten!

Coen van Veenendaal was woensdag 07 oktober in de uitzending van Chicks and The City.

Coen van Veenendaal is een goede vriend van Mark Bos. Mark was journalist bij onder andere RTL 4 en is in april van dit jaar overleden aan de gevolgen van kanker.

De documentaires Retour Hemel en Retour Hemel 2 (vanaf maandag uit) zijn beide gemaakt door Mark. In deze documentaires vertelt hij over zijn medische weg, en dat hij graag had gezien dat er een dag zou zijn waar mensen hun persoonlijke relatie met de ziekte kunnen laten zien. Coen heeft één van de missies van Mark geadopteerd: patiënten en hun dierbaren meer zichtbaar maken.

“We zijn met heel veel en dat verbindt ons diep in de kern. En als we met zovelen zijn, dan kunnen we toch ook onze invloed op de gezondheidszorg doen gelden? Een ziekte heeft namelijk invloed op een hele omgeving.” 

Met het initiatief My Small Step wil Coen mensen bewust maken dat er meer oplossingen zijn. Door het delen van je DNA bijvoorbeeld lever je al een bijdrage aan een betere behandeling.

Er is een prachtige vriendschap ontstaan tussen Mark en Coen, dat er voor heeft gezorgd dat Coen, Marks missie wil voortzetten.

Hoe was mark als mens, hoe is de vriendschap ontstaan en wat houdt My Small Step precies in?

Luister hier de Chicks and The City uitzending terug van woensdagavond. 

 

 

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *