1 feb: Nieuwe stadsdichter van Rotterdam: Derek Otte

Derek Otte is uitgeroepen tot de nieuwe stadsdichter van Rotterdam! In het Bibliotheektheater gaf Hester Knibbe na twee jaar stadsdichterschap, het stokje door aan Derek.De aankomende twee jaar gaat Derek gedichten schrijven over de stad Rotterdam en actuele thema’s.boek derek

De nieuwe stadsdichter, de 28 jarige Rotterdammer, staat bekent om zijn eigenzinnige taaltovenarij. Derek is huisdichter bij radiozender FunX, waar hij wekelijks een poëtische nieuwscolumn heeft. Ook is hij docent Spoken Word verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en organiseert hij het woordpodium PaginaGroots in de Rotterdamse Schouwburg. Met zijn eigen uitgeverij Rorschach bracht hij in 2015 zijn debuutboek Regelgeving uit.

Derek heeft het afgelopen jaar mooie dingen mogen doen. Zo is het werk van deze Rotterdamse dichter te zien op Rotterdam The Hague Airport. Verder mocht Derek eigen werk voordragen op de Nationale Dodenherdenking in Rotterdam. Met zijn taaltovenarij is hij actief op social media en met zo’n kleine 6000 volgers op Instagram is dagelijks zijn werk te zien. Dit is overigens niet de eerste keer dat Derek Otte bij Chicks and the City te gast is. Zo is hij op 2 november tijdens Chicks vs Boys de battle aangegaan met de chicks in de studio. Je kan deze show hier terugluisteren.
Wat kunnen wij van Derek als onze nieuwe stadsdichter verwachten? Dat vertelde hij ons op woensdag 1 februari.

De uitzending met Derek Otte werd woensdag 1 februari tussen 19.00u en 20.00u uitgezonden. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *