1 NOVEMBER: HET BEGINT BIJ LUISTEREN

1 NOVEMBER: HET BEGINT BIJ LUISTEREN

Zit jij niet lekker in je vel? Of word je gepest? Dan kan jouw eerste instinct zijn om alle gevoelens voor jezelf te houden. Je wilt niemand tot last zijn. Maar het opkroppen van deze gevoelens kan er juist voor zorgen dat jij je naar blijft voelen. Het is juist beter om je hart te luchten en je gevoelens met iemand te delen. Helaas wil of kan niet iedereen zijn problemen bespreken met zijn ouders, familie, vrienden of anderen. Er is een organisatie die daarbij kan helpen: De Kindertelefoon!

De Kindertelefoon biedt een luisterend oor aan alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar oud die in vertrouwen willen praten. Geen enkel onderwerp is taboe! Je kunt het over van alles en nog wat hebben. Zo kun je praten over je problemen thuis of op school. Maar je kunt bij De Kindertelefoon ook terecht met vragen over verliefdheid en seks. De organisatie is iedere dag van het jaar te bereiken via het telefoonnummer 0800-0432. Wie bellen toch nog een beetje te spannend vindt, kan ook chatten via de website met een speciaal getrainde vrijwilliger.

Als je met De Kindertelefoon belt of chat hoef je niet je echte naam op te geven, want De Kindertelefoon is namelijk anoniem! De organisatie ziet, “kinderen als mensen die zelfstandig beslissingen kunnen nemen; zij zijn vaak expert van hun eigen probleem”.

Wie is het team achter De Kindertelefoon? De vrijwilligers zijn een uiterst belangrijk onderdeel van het team. In totaal zijn er 550 vrijwilligers werkzaam voor De Kindertelefoon. Zij luisteren dagelijks naar de jongeren en proberen hen te voorzien van advies. De vrijwilligers zijn verspreid over zeven locaties in heel Nederland. In Rotterdam werken er zo’n 65 vrijwilligers en 15 jonge vrijwilligers (16-18 jaar oud).

Wij van Chicks, zijn natuurlijk benieuwd naar hoe zo’n gesprek werkt. Wat leer je als vrijwilliger tijdens zo’n gesprekstraining? En wat zijn de uitdagingen in het werk? Gelukkig wisten werkbegeleider Marieke den Boer en vrijwilliger Gwenda van Erkel (20 jaar, student pedagogische wetenschappen) ons daar alles over te vertellen!De Kindertelefoon het begint met luisteren

Woensdag 1 november waren Marieke den Boer en Gwenda van Erkel te gast bij Chicks And The City van 19.00- 20.00 uur op 93.4 fm. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *