11 april: Kitty: Zelfs mijn tampons maak ik zelf!

11 april: Kitty: Zelfs mijn tampons maak ik zelf!

Maak kennis met Kitty!

Kitty is een bezige bij, al haar projecten hebben een verbinding met natuur en eten.

Heb jij wel eens van Permacultuur gehoord? Lees snel verder!

Eerst nog even over Kitty.

In 2012 richtte Kitty met haar beste vriend Jay Navarro Den Haag in Transitie (DHiT) op. Ze noemt het zelf een netwerk van hippies die af en toe iets gaafs doen. Ze hebben laagdrempelige evenementen georganiseerd zoals het Urban Gardening festival, een Guerilla gardening flashmob in een winkelstraat, muziek sessies, theater, dialogen, transitie cinema etc.

 

Schermafbeelding 2018-04-05 om 09.41.14

Vanuit DHiT zijn veel verbindingen ontstaan en hieruit zijn een aantal projecten gekomen waaronder o.a. het Circus, Vier de Natuur in Moerwijk en Lekker Nassuh.

 

Schermafbeelding 2018-04-05 om 09.44.39

Doordat Kitty door haar projecten steeds meer bewust omging met haar omgeving (de natuur) en raakte ze geinspireerd door de Permacultuur.

Hierbij worden drie principes gehanteerd:

  1. Is het goed voor de aarde?
  2. Is het goed voor de mens?
  3. Kunnen we het samen delen?

Kitty denkt constant na over ‘ problemen’ in de stad. Plastic bijvoorbeeld.

Kitty: “Als ik naar de supermarkt ga neem ik altijd een eigen tasje mee. Maar ook als ik eten bestel, dan kom ik niet alleen met een eigen tasje, maar ook met een eigen bakje. Ik koop zo min mogelijk nieuwe kleding, maar als ik kleding koop, dan kijk ik wel of er geen plastic in zit. Kleine deeltjes plastic komen namelijk in ons zeewater. De zogenaamde plastic soep, die komt in de vis terecht en dat is niet alleen slecht voor de vis, maar ook weer voor de mens, want wij eten ze op”.

Kitty leeft heel bewust. Ze koopt geen wasmiddel, shampoo en tandpasta, deze maakt ze allemaal zelf met natuurlijke producten. Zelfs haar maandverband en tampons maakt ze zelf!

Wij waren zeer benieuwd naar de levensstijl van Kitty en de events die ze omtrent natuur en eten organiseert. Zo is ze momenteel bezig met het aanleggen van eetbare tuintjes voor de deur in combinatie met een wormencompost hotel om zo een kringloop in de straat te hebben.

Op 11 april gaf Kitty uitgebreid uitleg over haar projecten en levensstijl. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

www.facebook.com/zeeheldendaad/

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *