11 mei: Y.M.P. De Binnenplaats

11 mei: Y.M.P. De Binnenplaats

Y.M.P is een podiumkunstenaar en producent met sociaal maatschappelijk insteek. Woensdag 11 mei was hij te gast bij Chicks And The City . In de show vertelde hij over zijn detentieverleden én over zijn voorstelling in het Theater Zuidplein.

Y.M.P is samen met zijn oudere broer opgegroeid zonder vaderfiguur in een gezin waar hard werken voorop staat. Het gemis van een vaderfiguur heeft zijn jeugd tot een tamelijk moeilijke situatie gemaakt. Als 20-jarige verliet hij het ouderlijk huis en besloot op zichzelf te gaan wonen. Echter kreeg zijn leven een andere wending toen hij op zijn 23ste twee jaar in detentie moest doorbrengen. Doordat er geen mannelijk figuur is geweest om naar op te kijken is Y.M.P lange tijd zoekende geweest in zijn leven.

Y.M.P - Premiere De Binnenplaats - 27 mei 2016Op 13 maart 2013 kwam er een einde aan deze tijd. Hij besloot zijn leven drastisch te veranderen. Gedurende zijn tijd in detentie kon hij zijn emoties kwijt door brieven naar huis te schrijven. Hierdoor ontdekte hij zijn sluimerend talent voor woordkunst. Een talent wat overigens op de middelbare school al op viel, maar op dat moment geen ruimte kreeg om te ontwaken. Het feit dat hij vader zou worden zorgde voor een complete ommekeer. Met zijn laatste tien euro kocht hij een kaartje voor een woordkunst avond en zo werd hij verliefd op de kunstvorm. Zijn sluimerende liefde voor taal als uitingsvorm van emoties was ontwaakt. Hij is zichzelf gaan scholen op het gebied van spoken word, toneel, comedy en ondernemen. De kwaliteiten die hij in zijn voetbalcarrière ontwikkelde kan hij goed inzetten. Y.M.P ontwikkelt zich steeds verder als professionele artiest.

Zo ver dat hij nu met zijn eigen show ‘De Binnenplaats’ in het theater te zien is. Het doel van zijn show is om een spiegel te zijn voor jongeren en voor de maatschappij. Y.M.P probeert met zijn levensverhaal de jeugd te inspireren om juiste keuzes te maken. ‘’De jeugd hoeft niet dezelfde fouten te maken als ik’’ aldus Y.M.P. De première van ‘De Binnenplaats’ vind 27 mei plaats in Theater Zuidplein. 

Nieuwsgierig? Luister dan de show van woensdag 11 mei terug:

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *