12 APRIL: Kubra Murt, de eerste rolstoelvlogster in Nederland

12 APRIL: Kubra Murt, de eerste rolstoelvlogster in Nederland

Velen van ons weten vaak niet precies wat we na onze opleiding willen doen. Gaan we nog een paar jaar doorstuderen of gaan we toch maar gelijk werken? Lekker geld verdienen. Dit dilemma geldt niet voor Kubra Murt. Zij wil fitnesstrainster worden. Drie jaar lang traint zij daar fanatiek voor. Maar dan neemt het leven een drastische wending aan: een ernstig auto-ongeluk! Door dit ongeluk raakt Kubra verlamd. Haar droom om fitnesstrainster te worden spat uiteen en zij moet als het ware weer opnieuw beginnen. Maar hoe doet zij dat?
Woensdag 12 april deelde Kubra haar indrukwekkende verhaal met ons in de studio.

Het is begin oktober 2015 wanneer het ongeluk plaatsvindt. Na het ongeluk ligt Kubra nog drie dagen in een coma. Als zij ontwaakt van haar slaap krijgt zij te horen dat zij een complete dwarslaesie heeft opgelopen en permanent in een rolstoel moet zitten. Volgens Kubra verschuilen veel mindervaliden zich en durven zij niet in het licht te staan. Zij durft dat wel: “Maar dan wel zittend”, zegt ze met een lach.

Ik wil de eerste rolstoelvlogster zijn in Nederland, vertelt de ambitieuze en stralende Kubra. We zijn inmiddels al twee jaar verder sinds het ongeluk. Momenteel zit zij in haar laatste jaar van de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistente op het Albeda College. Ook loopt zij nu stage bij de gemeente Rotterdam. Voor het ongeluk sportte zij met plezier en bracht zij 4 à 5 dagen in de week een bezoek aan de fitnessclub, dat deed zij naast haar studie en bijbaan.

Als een caissière en fitnesstrainster door het leven gaan, gaat Kubra niet meer lukken. Een tijd van zelfontdekking breekt aan: wie is deze nieuwe Kubra en welke hobby’s heeft zij? Het is lastig om daarachter te komen. Maar ‘spoken word’ trekt haar aan. Via het project Luister dan! volgt zij spoken word-workshops. Met haar positieve insteek weet Kubra de mensen om haar heen te inspireren. Vele mensen nemen een voorbeeld aan haar en dat wil zij zo houden. Binnenkort gaat zij samen met een vriendin voor het eerst op vakantie in een rolstoel.  Met behulp van social media hoopt Kubra nog meer mensen te kunnen bereiken. Haar indrukwekkende verhaal wil zij graag op YouTube posten en haar ervaring met anderen delen.

Je kunt Kubra volgen op Instagram, Facebook, YouTube en Snapchat: kkuubss.

Wil je haar alvast leren kennen? Bekijk hieronder haar eerste vlog.

Woensdag 12 april was Kubra te gast bij Chicks and the City van 19.00 – 20.00 uur op 93.4 FM. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *