12 nov. autisme, AD(H)D of een chronische ziekte, hoe zit het dan met stages en werk?

12 nov. autisme, AD(H)D of een chronische ziekte, hoe zit het dan met stages en werk?
Stichting HoeZoAnders is woensdag 12 november te gast en praat met de chicks over hun bijzondere projecten zoals het DenkAndersDebat.
Logo1

Daniella Krijger van stichting HoeZoAnders neemt Sibel Kocakaya mee naar de studio waar zij het onder andere zullen hebben over de beperking van Sibel.

Sibel heeft hbo maatschappelijk werk gedaan en is op zoek naar een baan.
Zij heeft een cerebrale parese. Hierdoor kan ze minder lang staan en lopen. Concentreren kost haar meer moeite. Ze geeft zelf aan dat ze twee keer zo hard moet werken om hetzelfde te bereiken. Dit is de reden dat ze een baan zoekt voor 28 uur per week. Ze is positief ingesteld, laat zich niet beperken en is er juist trots op dat ze met haar beperking zoveel heeft bereikt!

Het DenkAndersDebat is een inspirerende bijeenkomst voor jongeren met de onbeperkte ambitie om hun dromen waar te maken. Je kunt luisteren, meedenken en meepraten over onderwerpen die jou bezighouden: je school, je stage, je werk, je financiën…het komt allemaal voorbij. Je stelt vragen aan werkgevers en je deelt ideeën en ervaringen met andere jongeren. Het resultaat is dat je borrelend van energie en met een rugzak vol ideeën (en wellicht visitekaartjes) naar huis gaat!

Heb je bijvoorbeeld (een vorm van) autisme, AD(H)D of een chronische ziekte dan kan je je opleiding vaak prima in je eigen tempo volgen. Maar tijdens de stage krijg je te maken met andere mensen, andere regels en een andere manier van werken en dan kunnen die kenmerken van zo’n stoornis, aandoening of ziekte je flink in de weg gaan zitten. Ga je dat vertellen bij aanvang van de stage of tijdens je sollicitatiegesprek? Welke begeleiding heb je nodig om je stage of baan succesvol te doorlopen? Kan de opleiding of het bedrijf jou goed begeleiden?

13 november in Rotterdam
Op 13 november a.s. organiseert Stichting Hoezo Anders voor de 9e keer het DenkAndersDebat. Deze keer in samenwerking met Hogeschool Rotterdam. Studenten en alumni met een beperking gaan in gesprek met werkgevers als ING en SHELL om tips te krijgen hoe die (droom)baan te vinden, te krijgen en te houden. Het DenkAndersDebat wordt afgesloten door staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Deelnemers aan het DenkAndersDebat zijn onder andere CvB-voorzitter Ron Bormans en vertegenwoordigers van ING, SHELL, UWV, DelfTalent en Emma at Work. Met een optreden van Lex van Tourette on Tour op de piano!

luisteren dus!

woensdag 12 november 19:00-20:00 naar Chicks And The City Radio Rijnmond 93.4 FM

WIST JE DAT: 1 van de chicks, Anouska, een heel mooi interview heeft gegeven aan stichting HoeZoAnders? Lees het hier!  

anouska2-265x280

Share This

About the author

CATC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *