14 dec. De mannen achter GERS! magazine

14 dec. De mannen achter GERS! magazine

Medio 2012 wilden Wouter van Lieburg, Arjen van Riel en Edwin Veekens – alle drie Rotterdamse ondernemers – iets terugdoen voor de stad. Onder het genot van een biertje werd het idee geboren om een magazine te maken over al het moois dat Rotterdam te bieden heeft. Dat lijkt vandaag de dag een open deur, maar gek genoeg was de tijdsgeest 4 jaar geleden echt anders.  7 november 2012 werd Gers! magazine gelanceerd. De rest is geschiedenis.

Gers! is in korte tijd uitgegroeid tot een echt podium voor de trots op Rotterdam. Het magazine heeft een oplage van 20.000 exemplaren en wordt 4x per jaar uitgebracht.Verschillende redacteuren en fotografen werken op vrijwillige basis mee aan het magazine, dat als nieuwe stadsglossy nu zelfs door de gemeente als relatiemagazine wordt verstuurd.

De glossy heet Gers! omdat het een typisch Rotterdams woord is. Vroeger was het heel populair en werd het gebruikt om aan te geven dat iets vet, gaaf en cool was. En de mannen hebben een missie: ‘gers’ moet weer terug in de Dikke van Dale. Gers! moet op alle Rotterdamse trams, op billboards en op vlaggen. Gers! magazine moet een begrip worden, in Rotterdam en ver daarbuiten. Niet om het magazine zelf, maar om hetgeen waar Gers! voor staat: een mooi, bruisend Rotterdam, een stad met een hart, een stad die we omarmen.

Woensdag 14 december waren Wouter, Arjen en Edwin te gast bij Chicks And The City om ons meer te vertellen over Gers! Magazine. Luister de show hieronder terug! 

Chicks And The City is iedere woensdag tussen 19.00 en 20.00u te beluisteren op Radio Rijnmond 93.4FM. 

 

PS: Iedere lancering van GERS! Magazine is een feestje:

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *