14 MAART: “Ben ik wel knap genoeg?”

14 MAART: “Ben ik wel knap genoeg?”

Deze vraag stellen we ons allemaal weleens af… Tegenwoordig zijn we daar ook veel te veel mee bezig. Op tv en in de modebladen worden we keer op keer geconfronteerd met mensen die er ‘perfect’ uitzien. De media hebben  dus invloed op onze schoonheidsidealen en ons zelfbeeld, want wij willen zoveel mogelijk aan het ‘perfecte plaatje’ voldoen. Iemands zelfbeeld heeft belangrijke consequenties op zijn of haar gezondheid en welzijn…

Vooral jongeren hechten zich erg aan de mening van anderen en dat lijdt ertoe dat zij ‘perfect willen zijn’. Maar kan dat wel?

Naast de traditionele media, geeft ook social media een bepaald beeld van wat nou echt ‘perfect’ is. Jongeren willen graag aan dit perfecte beeld voldoen.  Ondanks het feit dat wat je allemaal op social media ziet, lang niet altijd overeenkomt met de werkelijke wereld. ‘Perfect’ zijn, is dus onmogelijk. En dit bespraken wij tijdens de uitzending van woensdag 14 maart!

Dat deden Lizzy 1wij samen met Lizzy van Dijk! Zij is een freelance styliste en werkt o.a. voor Tommy Hilfiger, Levi’s en Puma. Omdat zij dagelijks mensen stylt, komt zij ook verschillende soort mensen tegen!

Om die reden leek het ons leuk om haar als gast uit te nodigen voor de show! Wij, de chicks, Selina, Amber, Lara, Zärrin, Lieke, Celine en Demi vroegen ons af wat zij er nou van vindt dat wij tegenwoordig zoveel bezig zijn met ons uiterlijk. Lizzy in actie

Woensdag 14 maart was styliste Lizzy van Dijk te gast bij Chicks and the City. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Meiden show 14 maart

Deze show werd mede mogelijk gemaakt door de meiden van het Zadkine college na een aantal Chicks And The City workshops die zij hebben gevolgd.

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *