14 MAART: CHICKS AND POLITICS

14 MAART: CHICKS AND POLITICS

Op 21 maart mogen we het rode stempotlood weer in de hand nemen! We stemmen dan niet alleen voor de gemeenteraad, maar ook voor het landelijk referendum. In Rotterdam is er nog iets bijzonders aan de hand, want dit jaar mogen jongeren vanaf zestien jaar in vier stadsgebieden stemmen voor de stadscommissie in hun wijk. Nou, is het van oudsher zo dat jongeren maar moeilijk naar de stembussen te krijgen zijn. Hoe kunnen we daar verandering in brengen?

Op woensdag 14 maart was onze show even omgedoopt tot Chicks and Politics. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum stond onze show volledig in het teken van jongeren en politiek. Zoals hierboven aangegeven kunnen zestienjarigen voor het eerst meestemmen.
En dat is toch wel een big deal! Samen met powerchicks Emma Clemens (foto) en Nine Kootstra bespraken wij onder andere hoe we ervoor kunnen zorgen dat jongeren zich meer betrokken gaan voelen bij de politiek. En waarom het zo belangrijk is om je stem te laten horen!

Als de eerste Rotterdamse VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling bezoekt Emma verschillende conferenties van de Verenigde Naties (VN). Ook gaat zij met politici in gesprek over de belangen van jongeren. Daarnaast staat zij geregeld voor de klas om jongeren te vertellen over klimaatverandering, de Verenigde Naties en politiek. Zij vormt dus de schakel tussen jongeren en de (inter)nationale politiek! Uiteraard is deze bezige bij niet alleen maar met politiek bezig. Zij studeert ook nog eens Economie en Rechten. En in haar vrije tijd doet zij graag aan fitness, hockey en hardlopen.

Nine Kootstra is een zeer getalenteerde fotografe. Zij is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK). Op haar website kun je haar werk bewonderen. In januari was Nine als fotografe betrokken bij de Vote or Die-campagne van het HipHopHuis in Rotterdam. Je kon jezelf laten fotografen in T-shirts speciaal ontworpen door niemand minder dan beeldenkunstenaar Brian Elstak. Met deze foto’s wil het HipHopHuis samen met jou laten zien waarom het belangrijk is om je stemrecht te claimen. Wat heeft Nine zelf met politiek? En waarom vindt zij het belangrijk dat jongeren zich meer voor politiek gaan interesseren? Dat hoorde je woensdag in de show!

Woensdag 14 maart waren Emma Clemens en Nine Kootstra te gast bij Chicks and the City van 20.00- 21.00 uur op 93.4 fm. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug! 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *