S01E05 Is Nederland een LHBTI+ vriendelijk land?

S01E05 Is Nederland een LHBTI+ vriendelijk land?

In 2001 doorbrak ons koud kikkerlandje als eerste land ter wereld het taboe op huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht. Het is dan ook niet zo gek, dat Nederland vaak wordt beschouwd als een van de meest tolerante landen als het gaat om de acceptatie van homo’s en lesbiennes. Maar klopt dat anno 2018 nog wel?

Hoe is het nou eigenlijk om homo te zijn in Nederland? Waar loop je tegenaan? En is Nederland echt zo tolerant als dat wij denken dat ze is? In onze nieuwe podcast praten we over LHBTI+ (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseks).
Ook proberen we te achterhalen of de tolerantie voor de LHBTI+ gemeenschap is toegenomen of juist afgenomen.

Dit doen wij uiteraard niet alleen! Wij bespreken dit met Gert-Jan Verboom en Mels Beijer.

Gert-Jan Verboom is beleidsadviseur LHBTI+ voor Stichting Humanitas Rotterdam. Hij zet zich al jaren met hart en ziel in voor de LHBTI+ gemeenschap. Zo is Gert-Jan ook de oprichter van The Hang-out, waar hij verschillende awards voor heeft gewonnen. Met The hang out biedt hij jongeren met een andere seksuele geaardheid in Rotterdam een veilige plek. Een plek waar zij vrij zijn om zichzelf te zijn.

Mels Beijer is natuurlijk een household name bij Chicks And The City. Als onze vaste huiscolumnnicht hield hij ons altijd op de hoogte van de laatste en sappigste roddels. Dit deed hij altijd met zijn eigen herkenbare humor. Dit keer is de vrolijke Mels echter te gast als ervaringsdeskundige.

Iedere vrijdag staat er vanaf 16.00 uur een nieuwe podcast voor je klaar op www.chicksandthecity.nl en www.rijnmond.nl/chicks . Beluisteren via ITunes kan ook!

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *