15 MAART: CHICKS EN DE TWEEDE KAMER VERKIEZINGEN

15 MAART: CHICKS EN DE TWEEDE KAMER VERKIEZINGEN

Wie oh wie zal er woensdag 15 maart als winnaar uit de bus komen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen? Zal VVD weer de grootste partij worden? Of zal er een verschuiving naar links zijn? Lukt het één van de nieuwe politieke partijen om een plek in de Tweede Kamer te bemachtigen? En zal de jongerenopkomst dit jaar hoger zijn? We bespraken het allemaal tijdens de show van 15 maart. Deze show stond volledig in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen!

Tijdens deze verkiezingsshow spraken wij met gasten Lies Roest en Shirin over politiek in het algemeen, de verkiezingen en de rol die jongeren in dit verhaal innemen.

Als fractiemedewerker is Lies Roest (foto) uiteraard goed op de hoogte van de lokale politiek.Lies Roest Medium
Zij heeft zelfs mogen meeschrijven aan verschillende verkiezingsprogramma’s van GroenLinks Rotterdam.
Sinds 2014 is zij ook burgerraadslid voor deze partij. Lies is woordvoerder in de commissie Werk en Inkomen, Participatie en Volksgezondheid. Kortom een dame die ons alle ins en outs kon vertellen over de lokale politiek!

 

Shirin Mirachor is de oprichtster van het platform Get Me. Zij liet zich inspireren door de huidige tijdsgeest, politieke tendensen en haar eigen generatie. Dit platform richt zich op de nieuwe generatie creatieve makers en denkers binnen de grootstedelijke cultuur. Get me bestaat uit: een agency en een online journal. De agency werkt in opdracht voor bedrijven die niet bang zijn om een statement uit te dragen over de huidige maatschappij. Get Me helpt deze bedrijven om de juiste campagne te ontwikkelen en gewenste doelgroep te bereiken. Binnen de online journal is er ruimte voor experimenten en eigen projecten. Je kunt Get Me wellicht kennen van de huidige VOTE2017 campagne. Deze campagne is in het leven geroepen, omdat initiatiefnemers Get ME en GLAMCULT van mening zijn dat de huidige politieke vertegenwoordigers te ver af staan van de belevingswereld van de nieuwste generatie. Shirin was dus de geschikte persoon om mee te praten over de roestige relatie tussen politici en jongeren!16-078 Get Me LOGO

VOTE2017 is een initiatief van Get Me and GLAMCULT, supported door Stichting Democratie en Media. Meer informatie klik hier.

Woensdag 15 maart waren Lies Roest en Shirin Mirachor te gast bij Chicks And The City van 19.00-20.00 uur op 93.4 FM. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *