15 NOVEMBER: LIKE JE WIJK

15 NOVEMBER: LIKE JE WIJK

Chicks And The City goes local again! Na Marieke Hillen van het Wijkpaleis aan de 1ste Middellandstraat in Rotterdam, verwelkomden wij woensdag Ronald Schouten van ‘Stichting Like je Wijk’ bij ons in de studio. De stichting is momenteel actief in maar liefst zeven Rotterdamse wijken in Rotterdam Zuid.

Initiatiefnemer Ronald Schouten heeft zich verdiept in verschillende Rotterdamse Wijken. Hij heeft uitgebreid onderzocht wat nou de behoeftes, wensen en mogelijkheden zijn in deze wijken. Uit dit onderzoek bleek dat er nog veel ontbrak aan innovatie en informatiestructuur. Daar moest verandering in komen: Stichting Like je Wijk!

De stichting probeert iedere dag Rotterdammers met elkaar te verbinden door hen in hun eigen wijk te voorzien van ‘het Buurtplatform’, waarmee iedereen gemakkelijk en snel elkaar informatief en positief kan bereiken.

Positiviteit  is een major keyword! De stichting gelooft in positiviteit en de kracht die er is in Rotterdamse wijken. Helaas zijn die twee elementen vaak niet direct zichtbaar of worden ze weinig onder de aandacht gebracht. Daar steekt Like je Wijk een stokje voor!

Like je Wijk vormt een buurtplatform, dat bestaat uit een simpele wijkwebsite. Op deze website kunnen zowel bewoners als wijkorganisaties hun wijkactiviteiten plaatsen. Maar ook de gemeente kan op het platform informatie delen. Anno 2017 kun je natuurlijk niet meer zonder social media en een app! Like je Wijk onder andere op Facebook en Twitter te vinden en beschikt zelfs over een eigen app. Via deze gratis app kunnen de verschillende partijen eenvoudig berichten met filmpjes en foto’s aanleveren.kleine reporters like je wijk

Met dit platform wil de stichting met behulp van brede positieve informatieverspreiding en deling in een wijk, anderen zoveel mogelijk motiveren om ook mee te doen. Like je Wijk probeert, de mensen uit de verschillende wijken een actievere rol te geven bij de realisatie. Zo is de stichting momenteel met ‘Werk en Inkomen’ in gesprek om Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt, een leer- en werkplek te bieden in hun eigen wijk.

Wat maakt een buurtplatform als Like je Wijk bijzonder? Per wijk worden bewoners, vrijwilligers, maar ook medewerkers van onder andere gemeente en woningcorporaties actief betrokken bij het maken en invullen van het buurtplatform! Zo zijn er Rotterdammers die het leuk vinden om zelfs foto’s en filmpjes te maken in hun eigen wijk. Als ware ‘Like je Wijk’- reporter krijgen zij dan een platform om hun werk aan een groot publiek in eigen te laten zien.

Woensdag 15 november was Ronald Schouten te gast bij Chicks And The City van 19.00- 20.00 uur op 93.4 fm. Hij kwam ons alle ins en outs over dit toffe platform vertellen. De Chicks Cheyenne en Ahlam presenteerden mee.  Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug! 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *