16 mei: Sonya en Judith

16 mei: Sonya en Judith

Woensdag 16 mei zijn  Sonya Dias en Judith Rietveld te gast bij Chicks and the City. Sonya is een storyteller, presentator en spreker die geboren en getogen is in Rotterdam. Haar roots liggen in Kaapverdië en dat land draagt ze een heel warm hart toe.  Dat laatste geldt ook voor Judith. Ze omschrijft: ‘Kaapverdië heeft mij veel gegeven en daarom strijd ik zo voor dit prachtige en bijzondere land.’

In Kaapverdië heeft Judith verschillende indrukwekkende projecten opgestart om mensen te helpen en te inspireren. In Kaapverdië is er een groot tekort aan werkgelegenheid terwijl er op het eiland heel veel artiesten zijn in muziek, kunst en design.  Hieruit is een interessant project ontstaan. Bekijk onderstaande video!


Inmiddels is Judith weer terug in Nederland en gaat ze met heel veel energie weer verder met heel veel creatieve ideeën. Judith woont dan ook op de nieuwe binnenweg, een straat waar veel Kaapverdianen wonen.

Sonya is ook een actieve vlogger.  De vlogs zijn allemaal terug te vinden op haar YouTube-kanaal. Ook host ze verschillende events, zoals het Sodade Festival (16 en 17 juni in de Doelen) en het Sao Joao Festival (23 juni) op Heemraadsplein.

Net als onze eigen presentatrice was Sonya ook ambassadeur van #RotterdamSchrijft, Ze schreef het verhaal ‘Het tiende eiland’ welke je hier terug kan lezen. Inmiddels zijn alle verhalen gebundeld in een boek dat te koop is bij Donner en online bij Sweek.

Wij zijn heel benieuwd wat Sonya en Judith ons allemaal kunnen vertellen over de Kaapverdiaanse gemeenschap in Nederland en welke toffe projecten ze allemaal organiseren. Hier zullen ze ons komende woensdag meer over vertellen.

Sonya en Judith waren woensdag 16 mei tussen 19.00 en 20.00u te gast bij Chicks and the City op Radio Rijnmond, 93.4FM. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *