17 feb: (ex) gedetineerde vrouwen onder de loep

17 feb: (ex) gedetineerde vrouwen onder de loep

Hallo allemaal!
Wij zijn Athina, Marieke, Sandrina, Sessen, Sugayna en Vanity.

Foto

Wij zijn een groep leergierige meiden die de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening volgen aan de Hogeschool Rotterdam. Voor het vak Projectmatig Werken hebben wij de opdracht van Chicks And The City gekregen om de zelfredzaamheid te onderzoeken onder een actuele doelgroep en hierover een radio show te maken. Wij hebben gekozen voor een ‘vergeten doelgroep’ namelijk;  (Ex) gedetineerde vrouwen.

We hebben onderzocht wat er al aan hulpverlening voor hen is, maar ook waar zij meer hulp bij kunnen gebruiken voor en na hun detentie. Ook is er onderzocht hoe de maatschappij over hen denkt en hoe dit hun zelfredzaamheid beïnvloedt. Dit willen wij graag met jullie delen in de show van 17 februari van 19:00 tot 20:00!

Ook gaan we een aantal interessante feitjes met jullie delen en zal er een ervaringsdeskundige in de show aanwezig zijn. Als gast hebben wij Deborah uitgenodigd: Een 28-jarige Rotterdamse die zelf een aantal jaar vast heeft gezeten. Deborah heeft van haar 13e tot haar 17e vastgezeten voor 7 mishandelingen, wapen bezit en poging tot doodslag op een agent. Met haar zullen we bespreken waarom ze deze dingen gedaan heeft, hoe zij daar nu over denkt en hoe ze haar detentie heeft ervaren.

Verder zullen we bellen met criminologe Elanie Rodermond van het Nederlands Instituut voor Criminologie en Rechtshandhaving  en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Wat doet een criminologe precies en wat kan zij vertellen over de zelfredzaamheid van (Ex) gedetineerde vrouwen?

Luister hier de show van 17 februari terug:

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *