18 feb. Een psychose, wat is dat?

18 feb. Een psychose, wat is dat?

‘’Psychische aandoeningen moeten bespreekbaar worden gemaakt, zodat mensen die eraan lijden minder moeilijk een baan kunnen vinden. Dat is goed voor henzelf en voor de samenleving.’’aldus premier Mark Rutte.

 

Zes SPH-studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben de uitzending van woensdag 18 februari mede mogelijk gemaakt.

IMG-20150120-WA0006

De werkgroep: Bob Mansveld, Jesi Silva, Nikita peters, Priscilla Gomes Sanches, Hannah Kooijman & Rashella Chippendale. 

In opdracht van Chicks And The City zijn zij op zoek gegaan naar de zelfredzaamheid van kwetsbare doelgroepen. Er is voor de doelgroep jongeren in de psychiatrie en dus  ‘jongeren psychiatrie’ gekozen. Zij hebben onderzoek gedaan naar hoe jongeren met psychische problemen op zoek gaan naar werk en hoe zij dat werk kunnen behouden. De werkgroep is in contact gekomen met de organisatie van de campagne ‘Het is nooit te laat’.

global.logo

De campagne ‘Het is nooit te laat’ richt zich op het vroeg signaleren en hanteren van psychoses en het stimuleren van herstel na het krijgen van een psychose. De campagne geeft bijeenkomsten door heel het land waarin diverse ervaringsdeskundigen op het gebied van schizofrenie en psychoses hun verhaal doen. Zij vertellen hoe zij hun psychoses hebben ervaren en hoe zij daarna weer mee konden draaien in de maatschappij op het gebied van werk, scholing en vrije tijd.

Werkboek_HINTL
Yve is een jonge man van 28 jaar, hij is één van de ervaringsdeskundigen die meedoet aan de campagne ‘Het is nooit te laat’. Yve was te gast zijn in de show van 18 februari. Hij heeft één keer een psychose gehad en kwam daarover vertellen in de show. We hebben het gehad over hoe hij de psychose heeft ervaren en hoe hij zijn leven na de psychose weer heeft opgepakt.

Baya-crop   foto yve

Bekijk hier het filmpje van de campagne Het is nooit te laat

Dus als je meer wil weten over Yve en hoe het is om een psychose te hebben, luister dan hier de show van woensdag 18 februari terug!

 

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *