18 november: De Ontkrachting van Mythes over Maagdelijkheid

18 november: De Ontkrachting van Mythes over Maagdelijkheid

Afgelopen woensdag 18 november hadden wij de stichting Mythe Ontkracht in de Chicks and the City uitzending op Rtv Rijnmond. Deze stichting zet zich in voor vrouwen die onterecht in problemen komen als zij niet bloeden tijdens hun huwelijksnacht oftewel de ontmaagding.

Veel culturen geloven nog in de mythe dat de maagdenvlies een dichte vlies is en dat wanneer een vrouw voor de eerste keer seks heeft met een man dat zij hoort te bloeden. Stichting Mythe Ontkracht werkt aan het ter discussie stellen van de maagdelijkheidsnorm en het taboe op seksualiteit. Het uiteindelijke doel hiervan is bij jongeren de risico’s op verstoting, eerwraak, gedwongen uithuwelijking, negatieve seksuele ervaringen, suïcide, soa’s, ongewenste zwangerschappen en abortussen te verkleinen.

 

Zie hier een filmpje van AktuelTV.nl: ‘Turkse obsessie; maagdelijkheid”

Wij vroegen de stichting hoe het nu zit met de maagdenvlies, welke problemen ze zijn tegengekomen bij vrouwen omtrent de mythe en waarom het belangrijk is om het gesprek over dit onderwerp te blijven voeren?

Luister hier terug naar de Chicks And The City uitzending van afgelopen woensdag 18 november.

 

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *