19 APRIL: IK BEN WIJ

19 APRIL: IK BEN WIJ

In de samenleving waarin we vandaag de dag leven is er nauwelijks nog ruimte voor wederzijds begrip voor elkaar. Dat wat we niet kennen wordt met wantrouwen verwelkomd. Angst voor het onbekende overwint. Door de verharding zijn we vergeten dat we eigenlijk niet zo heel veel van elkaar verschillen en dat we samen immers sterker staan. Het initiatief ‘Ik ben Wij’ streeft naar het creëren van eenWIJ-samenleving’. Maar wat houdt dat in? Dat kwamen Soma Sirini en Nasra Djorai ons afgelopen woensdag 19 april vertellen.

Het initiatief ‘Ik ben Wij’ staat voor de ‘WIJ-samenleving’ en wil mensen met elkaar verbinden. Angst voor elkaar mag volgens het initiatief geen kans krijgen. Elkaar goed leren kennen; maar ook kennis hebben van de  geschiedenis, zijn medicijnen tegen angst. Het doel van het initiatief is om in kleine groepen zoals scholen en verenigingen het gevoel van ‘Ik’ ben ‘Wij’ te integreren. Dit gebeurt door middel van workshops. “In de Wij-samenleving zijn individuele inspanningen verbonden met het collectief”. Er is evenwicht tussen ‘Ik’ en ‘Wij’.  En er is ruimte voor dromen en doen. Het initiatief wil ambassadeurs creëren voor het ‘Ik ben Wij’-gedachtegoed. Deze ambassadeurs verspreiden dit gedachtegoed dan weer in hun eigen omgeving. Zo ontstaat er uiteindelijk een rimpeleffect dat zich over de gehele samenleving zal uitstrekken!

Ik ben wij

Achter dit initiatief staat natuurlijk een heel team van toppers! Woensdag kwamen twee van hen bij ons langs. Maar wie zijn zij en waar staan zij voor?

Soma is een van de initiatiefnemers van het project. Zij is van mening dat ieder mens uniek is en dat die verschillen juist de samenleving kleuren. “Alleen door met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te begrijpen en naar elkaar te luisteren kunnen we samen bouwen aan een WIJ-samenleving”. Procesmanager Nasra is woensdag ook van de partij. Zij gelooft erin dat iedereen iets kan en dus iets kan bijdragen. “Grootsheid zit hem in de kleine dingen”.

Je kunt de activiteiten van Ik ben Wij volgen op Facebook.

Woensdag 19 april waren Soma en Nasra te gast bij Chicks and the City van 19.00 – 20.00 uur op 93.4 FM. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug! 

 

 

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *