S01E10 thuis zonder huis

S01E10 thuis zonder huis

Tegenwoordig hebben veel dertigers hun zaakjes goed voor elkaar, maar toch hebben ze het gevoel iets te missen. Iris Schlagwein had een fijn appartement en een baan, maar ervaarde onrust en ontevredenheid. Ze gooide het roer om en leeft nu zonder eigen huis. Als huisoppas woont ze elke drie tot vier weken op een andere plek.

Haar nieuwe manier van leven zette haar aan het denken. Waarom klampen we ons zo vast aan onze woning, ons werk, onze verwachting van de toekomst? Wat hebben we eigenlijk écht nodig? Of met andere woorden: wat kunnen we missen? Langzaam maar zeker liet Iris alles wat haar in de weg zat los. Oude spullen, relaties, oordelen, verwachtingen. Zo kwam ze steeds dichter bij ultieme rust, vrijheid en geluk.

Om haar ervaringen met anderen te delen besloot ze een boek te schrijven. In haar boek ‘Thuis zonder huis’ laat Iris zien:

  • hoe je een grote schoonmaak in je leven kunt houden;
  • hoe je omgaat met kritiek en hoge verwachtingen (van jezelf en anderen);
  • wat het geheim is voor een zorgeloos leven.

No worries: na het lezen van dit boek hoef je niet meteen je huis te verkopen. Iris neemt de lezer stap voor stap mee in haar zoektocht naar een leven zonder stress en sleur. Ontdek hoe je ballast kunt loslaten, meer jezelf wordt en tevreden kan zijn met wat je hebt.

De podcast

Wij bewonderen de stoere levensstijl van Iris en hebben ontzettend veel vragen die we haar willen stellen. Wat heeft deze leefwijze haar gebracht? Is het geen vreemde ervaring om steeds in een ander bed te slapen? En ook praktisch, waar laat je je post en pakketjes bezorgen? Is deze levensstijl te combineren met een fulltime baan? Blijft ze nog jarenlang op huizen passen of gaat ze toch een keer voor een koophuis? Al deze vragen en meer komen terug in de podcast.

Ook zit er nog een leuk extraatje in de podcast. We delen namelijk een kortingscode waarmee je 25% korting krijgt op haar boek ‘Thuis zonder huis’.

Beluister de complete podcast vrijdag vanaf 16.00 uur hier of op www.rijnmond.nl/chicks. We zijn ook te beluisteren via iTunes!

De website waar het boek te bestellen is, is: https://ruimjelevenop.nl/thuiszonderhuis/
Volg Iris op Instagram en bekijk ook de Instagrampagina van Chicks and the City podcasts.

 

Foto credits: Nina Olivari

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *