19 oktober: Evert Jaap – Techniek in de toekomst

Smartphones, elektrische auto’s, smartwatches…dit zijn producten die we dagelijks in straatbeeld zien verschijnen. Echter hadden we dit 30 jaar geleden nauwelijks kunnen bedenken. Van zwart-wit televisie gingen we naar kleurentelevisie. Vroeger hadden we zo’n grote ‘doos’ op onze kast staan, weet je nog? De afgelopen jaren zijn de televisies steeds dunner geworden en zien we nu dat 3D televisies in opkomst zijn. Al deze ontwikkelen komen in één mensenleven voorbij. We zien ook dat de ontwikkelingen steeds sneller gaan.

Wat gaat de toekomst ons brengen?
Dacht jij dat je hip was wanneer je met de nieuwste smartphone belt? Vergeet het maar! In de toekomst heb je enkel nog een armband nodig en je vinger(!) zal als telefoonhoorn fungeren. En met toekomst bedoelen we dus februari 2017, dan zal dit product naar verwachting gelanceerd worden.
Iemand die oog heeft voor deze snelle ontwikkelingen is Rotterdammer Evert Jaap Lugt. Hij bedacht in 2006 de app Nimbuzz waarmee je gratis kon bellen via mobiele telefoons. In die tijd bestonden smartphones en WhatApp nog niet, Evert Jaap had dan ook een uniek product in handen. Vooral in Azië Oosten werd de app razend populair met ruim 200 miljoen gebruikers. Jaren later bleek de app 196 miljoen euro waard te zijn. Als oprichter van zo’n succesvol product probeert hij nu de Nederlandse jongeren en de overheid aan te spreken. De techniek is de toekomst!
Woensdag 19 oktober was Evert Jaap te gast bij Chicks And The City en vertelde hij ons hoe hij de toekomst over 20 jaar voor zich ziet.. Ook belden we met Pascal Scholtius, directeur van het Scheepvaart  en Transport College Rotterdam, om te vragen hoe zijn school jongeren motiveert meer voor techniek te kiezen en waarom dat belangrijk is.

 

Heb je de show gemist of wil je hem nog eens terugluisteren? Dat kan via onderstaande player. 

Chicks And The City is iedere woensdag tussen 19.00u en 20.00u  te beluisteren op Radio Rijmond 93.4FM. 

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *