20 jan. Eetstoornissen onder de loep

20 jan. Eetstoornissen onder de loep

Wij zijn Chelsey, Daphne, Nienke, Isabeau, Mycaela, Simone en Tomas, studenten Sociaal Pedagogisch Hulpverlening aan de Hogeschool Rotterdam en wij hebben onderzoek gedaan naar de zelfredzaamheid van meiden met een eetstoornis tussen de 11 en 18 jaar.

foto projecht

Dit onderzoek hebben wij gedaan in opdracht van de Hogeschool Rotterdam en Chicks And The City.

Wij zullen over dit onderwerp en ons onderzoek praten in de radioshow van 20 januari.

Tijdens de radioshow zullen twee gasten aanwezig zijn. Lillan een 23 jaar jonge chick uit Rotterdam die 12 jaar lang heeft geleefd met een eetstoornis (anorexia/boulimia nervosa), maar nu 1,5 jaar hersteld is van de stoornis. Ook hebben we Martie de Jong uitgenodigd van GGZ-instelling PsyQ.

Martie de Jong is klinisch psycholoog en werkt sinds 2002 met mensen met een eetstoornis. Daarnaast doet zij wetenschappelijk onderzoek naar het zelfbeeld bij eetstoornissen. Ook houdt zij zich bezig met het verbeteren van kennis en behandeling op dit gebied.

Wat voor eetstoornissen zijn er, hoe is het om een eetstoornis te hebben en hoe kan men een eetstoornis voorkomen?

Dit en meer hoor je woensdag 20 januari bij Chicks And The City van Radio Rijnmond | 93.4FM | tussen 19:00 en 20:00.

De shows die daarop volgen worden ook weer door studenten van de Hogeschool Rotterdam verzorgd. Vervolgens bespreken we op 3 februari het onderwerp (HLBT) vluchtelingen en de show van 17 februari staat in het teken van (Ex)gedetineerde vrouwen, met een ervaringsdeskundige als gast.

luister hier de show terug:

 

kijk HIER de show terug (live stream via #meerkat)

 

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *