21 jan: Liefde & relaties en een lichamelijke beperking…

21 jan: Liefde & relaties en een lichamelijke beperking…

Liefde en relaties in combinatie met een lichamelijke beperking.

Zeven SPH studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben de uitzending van woensdag 21 januari mede mogelijk gemaakt in de vorm van een school opdracht.

Zij zijn op zoek gegaan naar de zelfredzaamheid van mensen met een lichamelijke beperking.

IMG-20150116-WA0005

Groepsfoto van (een deel van) de werkgroep: Esther de Bruijn-Hamel, Esther van der Pligt, Michelle Kramer-Freher, Eline Eertink, Celine van Middelkoop, Dominique Blok en Cansu Yoruk

Voor Chicks And The City, hebben zij contact gezocht met oa stichting Fokus.

logo

Fokus streeft ernaar dat mensen met een lichamelijke handicap in vrijheid gewoon kunnen wonen. Fokus verleent dan assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals: aankleden, uitkleden, toiletgang en eenvoudige verpleegtechnische handelingen. Dit gaat wel in overleg met de cliënt. Hij/zij bepaalt wanneer, waarbij en hoe.

Logo_Hogeschool_Rotterdam

Renee, één van de cliënten, was te gast en sprak met de chicks en haar hartsvriendin Nancy over liefde en relaties in combinatie met haar lichamelijke beperking.

Zij is 32 jaar, woont in Rotterdam en is geboren met een zwaar lichamelijke beperking. Deze beperking houdt in dat ze geen armen heeft en korte benen. Ze heeft pas een kindje gekregen en kan dus vertellen hoe zij omgaat met liefde en relaties in combinatie met haar lichamelijke beperking. Is de beperking een grote belemmering voor een relatie? Hoe ontmoet je een partner? Wordt er binnen Fokus iets gedaan aan relaties, liefde en seksuele behoeften? Zulk soort vragen en meer kwamen aan de orde komen tijdens de uitzending van Woensdag 21 januari 19:00-20:00 | Chicks And The City bij Radio Rijnmond 93.4 FM

 Luister hier de show terug!

De sfeer was weer fantastisch in de studio! bekijk hier de foto’s:

Foto 21-01-15 19 01 16 Foto 21-01-15 19 23 56 Foto 21-01-15 19 28 41 Foto 21-01-15 20 02 06

Share This

About the author

CATC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *