21 JUNI: DIVERSITEIT IN DE MODEWERELD

21 JUNI: DIVERSITEIT IN DE MODEWERELD

Fotoshoots op prachtige en exotische locaties. De modellenwereld wordt in de media als zeer ‘glamoreus’ neergezet. Het is dan ook niet zo gek dat veel jonge meiden ervan dromen om model te worden. In de praktijk is deze droom, echter, niet voor iedereen weggelegd. Als model moet je vaak voldoen aan een bepaalde look. Vaak betekent dit ‘lang, slank en Europees’. Maar wat als je niet aan dit plaatje voldoet? Maak je nog wel kans als je er anders uitziet dan de norm? Dit en nog veel meer bespraken we woensdag 21 juni met Martin Reschad en Lakeisha Babel.

Een paar maanden geleden deed de hoofdredactrice van Vogue, Karin Swerink, een wel hele bijzondere uitspraak. Volgens haar zijn er onvoldoende, goede zwarte modellen om op de cover van Vogue te zetten. Op social media kreeg zij de nodige kritiek over zich heen. Op Facebook gaf een donker model aan dat zij vaak kritiek kreeg op haar vollere vormen en donkere huid. Aan haar werd verteld dat er voorkeur wordt gegeven aan iemand met een ‘Europese uitstraling’. Hoe kunnen we diversiteit juist meer stimuleren in de modellenwereld?

In 2016 richtte videograaf, fotograaf en grafisch designer Martin Reschad het internationale casting- en modellenbureau The Models’ op. Naast The Models, heeft Martin zijn eigen visuele mediaproductiebedrijf ‘MRX Media’ ( 2010). Met MRX Media regelt Martin ook alle mediaproducties rondom zijn modellen. En sinds dit jaar is Martin ook zijn eigen kledinglijn genaamd ST Martin gestart.

‘The Models’ onderscheidt zich van andere modellenbureaus door anders te zijn. De modellen komen bijvoorbeeld uit verschillende culturen. Daarnaast zijn er modellen van verschillende leeftijden, lengtes en maten. Bij The Models wordt je als model goed begeleidt. Zo krijg je onder andere catwalk trainingen en leer je hoe je jezelf het beste kunt presenteren op social media. Martin’s motto is dan ook: Wil je model worden? Prima. Maar heb je de passie? Volgens Martin kun je interesse creëren, maar passie niet. PassIMG_7885ie dat zit in je!

De 21 jarige Lakeisha Babel woont in Rotterdam en is van Surinaamse afkomst. Momenteel heeft zij een tussenjaar en werkt ze fulltime bij de Wibra. In September begint zij met de opleiding ‘Communication & Multimedia design’. Zij werkt al bijna een jaar als model bij The Models. Toen zij vroeger op modellensites ging kijken, zag ze geen modellen van haar huidskleur noch met een grote cup of gespierde dijbenen terug. Dat werkte voor haar best demotiverend. Ook had ze het gevoel dat ze buiten de boot viel, omdat zij er dus anders uitzag dan de meeste modellen. Lakeisha wil dan ook een verandering teweegbrengen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je jouw unieke kenmerken, ombuigt tot jouw sterkste kracht? Dat vertelden Martin en Lakeisha ons!

 

 

Woensdagavond 21 juni waren Martin Reschad en Lakeisha Babel te gast bij Chicks and The City van 19.00-20.00 uur op 93.4FM. Heb je de show gemist? Luisteren hem dan hieronder terug!

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *