22 Feb: Vroeger was alles beter

22 Feb: Vroeger was alles beter

Was vroeger alles beter? Wat wel en wat niet?  Dat bespraken de chicks woensdag 22 februari met mevrouw Grobbe.

De in altijd roze geklede Rieneke Minderman is een Rotterdamse levenskunstenaar en was al diverse keren bij Chicks and the City te gast. Zo vertelt zij in de radioshows hoe het er vroeger aan toe ging.

artikel-jongeren-gebukt-stress-720x480De laatste tijd hebben veel jongeren last van stress en depressie. Dit onderwerp zie je wekelijks terugkomen in bijvoorbeeld actualiteitenprogramma’s maar hoe komt dat toch?
Waar vroeger de norm ‘huisje, boompje, beestje’ gold, is het nu vooral erg belangrijk om zo interessant en succesvol mogelijk te zijn. Het hele social media-aspect speelt hierin een grote rol. De drang om ‘nog leuker en nog interessanter’ te zijn is enorm én je ontkomt er niet aan jezelf te vergelijken met die o zo fabulous foto’s op Instagram. Dit is een grote stressfactor voor veel jongeren.

In hoeverre had mevrouw Grobbe en haar leeftijdsgenoten vroeger last van deze stressfactoren? Bestond vroeger ook al de drang om zo succesvol mogelijk te zijn?
Rieneke Minderman, ook wel mevrouw Grobbe genoemd (71) is een echte Rotterdamse, geboren op zuid en is daar nooit meer weg gegaan. Ze is een tevreden mens en schrijft verhaaltjes, liedjes en gedichten. Ze treedt graag op wanneer de kans zich voor doet. Bij feesten, partijen en evenementen draagt ze regelmatig haar eigen geschreven gedichten voor.

“Ik vind de gemiddelde leeftijd van 83 jaar wat kort, ik wil wel twee keer 83 worden.Ik vind het leven interessant, en ik ben levenslustig genoeg dat ik er nog wel een flink aantal jaren bij wil hebben.” Aldus mevrouw Grobbe.

In het interview met Bogue maak je kennis met mevrouw Grobbe. Zij gingen een dag bij haar langs om meer te weten te komen over deze dame. Bekijk hier het interview!

De uitzending met mevrouw Grobbe in de Vroeger was alles beter-show werd woensdag 22 februari tussen 19.00-20.00 uitgezonden. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Share This

About the author

Anne

Anne Gozoglu is al vele jaren betrokken bij Chicks and the City. Nog voordat zij bij radio FunX als producer aan de slag ging, kwam zij via haar opleiding in contact met Chicks and The City. Daarnaast heeft zij onderzoek verricht naar de luisteraars van Chicks and the City. Momenteel richt zij zich op de social media activiteiten rondom de show, redactie/productie werk en begeleidt de deelnemende chicks wanneer dat nodig is.

View all articles by Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *