22 maart: Stem zonder gezicht

22 maart: Stem zonder gezicht

“It takes a village to raise a child”, is een bekende Afrikaanse gezegde. Dit gezegde herinnert ons eraan dat niet alleen de ouders, maar de hele gemeenschap (familie, docenten, verenigingen) betrokken is bij de opvoeding van een kind. Volgens dit gezegde heeft een kind meer kans van slagen in de samenleving als de gehele gemeenschap zich actief om het kind bekommert. En dit is nou precies waar Vanessa Umboh met haar organisatie ‘Stem zonder Gezicht’ voor staat. Deze stichting geeft kinderen die niet in hun basisbehoeften worden verzien: ‘een stem’.

Volgens Vanessa Umboh (foto) zit 1 op de 5  kinderen in Rotterdam met honger in de klas. De ouders van deze kinderen kunnen vanwege uiteenlopende redenen hun kinderen helaas niet altijd in de basisbehoeften (zoals voedsel) voorzien.

Met haar initiatief Stem zonder Gezicht spoort Vanessa de samenleving aan om verantwoordelijkheid te nemen over de bescherming en begeleiding van alle kinderen. De stichting maakt deze kinderen en hun moeilijke leefsituaties zichtbaar. En geeft hen als het ware een ‘stem’. Vanessa denkt dat wij als community alle kinderen uit de armoede kunnen helpen ontsnappen. Stem zonder Gezicht ziet het creëren van communities dan ook als een oplossing voor het verzachten van armoede. Samen staan wij sterk en kunnen wij alle kinderen voorzien in hun basisbehoeften. Dit betekent onder andere een warme maaltijd, kleding op maat en genegenheid van volwassenen. Het gemeenschapsgevoel is belangrijk voor een veilige, vriendelijke en inclusieve samenleving.

Logo Stem zonder gezicht
Vanessa wil met Stem zonder Gezicht deze kinderen een stabiele toekomst bieden. Maar hoe kunnen wij dit als samenleving realiseren? Dit en nog veel meer bespraken wij afgelopen woensdag uitvoerig met Vanessa.

 

Stem zonder gezicht en haar acties zijn te volgen via Facebook.

Woensdag 22 maart was Vanessa Umboh te gast bij Chicks And The City van 19.00- 20.00 uur op 93.4 FM. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *