JONG OP ZUID!

 

De jongeren van Zuid worden in de spotlight gezet!

Daarom organiseert Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) op 7 november een grootschalig jongerenevenement in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Onder de noemer JongOpZuid willen zij 400 jongeren van Zuid in de leeftijd van 15 tot en met 27 jaar op die dag inspireren, informeren en de kans geven om hun stem te laten horen.

  • Het belooft een bijzondere middag te worden. Burgemeester Aboutaleb en Jörgen Raymann houden een zeer inspirerend en persoonlijk verhaal.
  •  Heel het Luxor staat vol met informatiekraampjes over opleidingen, budgetbeheer, informatie over wonen op Zuid en nog veel meer.
  •  Jongeren ontmoeten toekomstig werkgevers of gaan in gesprek in het vacature-café. Maar dat is nog niet alles!
  •  Er zijn diverse workshops om allerlei talenten te ontwikkelen. Hoe maak je een videoselfie, wat doe je wel of niet op social media, hoe maak je de perfecte CV en hoe kleed je je om je toekomstig werkgever te imponeren.

Werk je met jongeren of ken je een hoop Zuiderlingen? Verspreid deze dan binnen je netwerk. Dit kunnen zowel professionals als jongeren zijn, met het verzoek om in te schrijven voor dit evenement. Dat zou ons als NPRZ enorm helpen. Want hier moeten echt veel jongeren naartoe!!  (inschrijven kan via www.jongopzuid.nl, daar vind je de link naar inschrijving).

poster Jong op Zuid_Pagina_2

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *