24 MAART: IK BEN WIJ-EVENT

24 MAART: IK BEN WIJ-EVENT

Je leert een ander pas echt goed kennen, als jij in haar of zijn schoenen hebt gestaan. Alleen dan ontstaat er wederzijds begrip voor elkaar. En dat is precies wat jij gaat doen tijdens het ‘Ik ben WIJ-Event’ dat aanstaande vrijdag 24 maart om 19.00 uur plaatsvindt in RAAF!

Tijdens het ‘Ik ben WIJ-Event’ staat het onderwerp ‘Sta een in mijn schoenen’ centraal. Met behulp van creatieve ijsbrekers in de vorm van Storytelling, Dans en Theater word jij op een creatieve manier meegenomen om over verschillende stellingen je mening te geven.

Uiteraard helpt het creatieve team van de organisatie ‘Ik ben WIJ’ jou daarbij. Dit doen zij door jou uit te dagen om je te verplaatsten in de ander. Dit gebeurt door middel van een debat, maar ook door letterlijk -hoe kan het ook anders-  ‘in de schoenen van de ander’ te staan. Wat jij voelt en denkt doet er toe. Het gaat er om dat we van elkaars overeenkomsten leren en dat we de verschillen juist vieren.

Het initiatief ‘Ik ben Wij staat voor de Wij-samenleving en wil mensen met elkaar verbinden. Dit gebeurt door middel van dialoog en het inzetten van creativiteit. Het doel van het initiatief is om in kleine groepen, zoals scholen, verenigingen en bedrijven het gevoel van “Ik” ben “Wij” te integreren. Op die manier worden er ambassadeurs gecreëerd voor het ‘Ik ben Wij’ gedachtegoed. Deze ambassadeurs verspreiden dit gedachtegoed dan weer in hun eigen omgeving. Zo ontstaat er uiteindelijk een rimpeleffect dat zich over de gehele samenleving zal uitstrekken!

Ben jij een van deze ambassadeurs? Durf jij de uitdaging aan met jezelf en de ander. Of wil je gewoon horen hoe anderen denken over bepaalde onderwerpen? Geef je dan op via info@ikbenwij.nl

 

Locatie: RAAF Maashaven Zuidzijde 2
Tijd: Inloop 18:30 uur, (aanvang 19:00 uur)

Noteer woensdag 19 april alvast in je agenda! Want zijn de toppers achter “Ik ben Wij” te gast bij Chicks and the City.

 

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *