25 APRIL: Curvy Supermodels #powertothecurves

25 APRIL: Curvy Supermodels #powertothecurves

Op maandag 16 april vond de bloedstollende finale plaatst van het RTL5-programma Curvy Supermodel. De Nijmeegse Isadee Jansen mag zich de eerste winnares van Curvy Supermodel noemen! #Congratz
Hoewel dit seizoen dus voorbij is, waren wij er nog niet klaar voor om gedag te zeggen. Daarom stond onze show van afgelopen woensdag volledig in het teken van curvy modellen!

De 21-jarige Veerle Soeters is één van de twintig plus size modellen die het afgelopen seizoen meedeed aan het programma. De blonde beauty is uiteindelijk zesde geworden!

Veerle is opgegroeid in Raamsdonksveer. Later is zij in Breda op zichzelf gaan wonen. Na drie jaar is zij vanwege haar stage verhuisd naar Amsterdam. Momenteel volgt Veerle de opleiding ‘Marketing, Communicatie en Evenementen’. Daarnaast loopt zij stage bij een artiestenmanagement.

Hoe brengt de voormalig Curvy Supermodel- kandidaat het liefst haar vrije tijd door? Met vrienden en familie! “In mijn vrije tijd ben ik altijd met mijn vrienden en familie. Zij zijn ook echt wel het middelpunt van mijn leven”, vertelt Veerle. Wat er ook gebeurt, de blondine weet dat ze altijd op ze kan rekenen.

Zij waren dan ook degenen die haar overtuigden om mee te doen aan het RTL-programma.

 

“Ik heb uiteindelijk meegedaan omdat ik graag altijd uitdagingen aan ga en nieuwe dingen leer. Ik ben ook van mening dat je zoveel mogelijk verschillende dingen in het leven moet proberen”, legt de blondine uit.

Binnenkort staat Veerle weer voor een nieuwe uitdaging: doorstuderen of doorgaan met modellenwerk? Want alles meezit, is Veerle over drie maanden afgestudeerd. We zijn erg benieuwd naar Veerle haar keuze!

Veerle is aanstaande woensdag niet het enige curvy model die bij ons in de studio aanschuift….

De 22- jarige Naomi van Gobbel uit Rotterdam en de 24-jarige Stephanie Blommensteijn verblijden ons aanstaande woensdag ook met hun aanwezigheid. Net als Veerle, behoren Naomi en Stephanie tot de groep twintig plus size modellen die het afgelopen seizoen meededen aan Curvy Supermodel. Helaas viel de prachtige Naomi samen met tien andere meiden al gelijk in de eerste aflevering af. Maar Naomi laat het daar zeker niet bij zitten! Zij is een echte doorzetter.

Eigenlijk al vanaf het moment dat haar leven op deze wereld begon. Naomi was namelijk drie maanden te vroeg geboren. De artsen hadden Naomi eigenlijk al opgegeven en maakte zich klaar om het leven van haar moeder Vera te redden.

“Ben dus echt een doorvechtertje”, vertelt Naomi.

 


Als opkomende model krijg je op een gegeven moment te maken met fans en paparazzi. Hoe ga je daar mee om? Nou Naomi kan in ieder geval haar vader om tips vragen. Haar vader is niemand minder dan oud bekend internationaal voetballer Ulrich van Gobbel! Hij heeft onder andere voor Feyenoord en het Nederlands elftal gevoetbald.

 

Hoewel Naomi altijd interesse heeft gehad in de modellenwereld heeft zij nog een hele andere passie. Namelijk paardrijden! Dit doet zij al vanaf haar vierde jaar. “Ik heb altijd wedstrijden gereden en zelfs de opleiding ‘Paardenhouderij en Management’ gevolgd. Na mijn opleiding heb ik op verschillende stallen gewerkt”, vertelt Naomi.

Toch was model zijn haar grootste droom. En voordat zij zich volledig op paardrijden stortte, probeerde de kleine Naomi zich in te schrijven bij meerdere modellenbureaus. Maar zij kreeg steeds te horen dat ze een maatje te veel was. Deze meisjesdroom heeft zij toen dus laten vallen……

 

 

Totdat Curvy Supermodel in het leven werd geroepen! Naomi zag haar kans en greep die met beide handen aan.

 

Stephanie behaalde wel de top 10, maar moest als eerste deelnemer het huis verlaten. Ook Stephanie laat het er niet bij zitten. Haar allergrootste droom is nog steeds ‘fulltime model’ worden. Daarnaast is zij geïnteresseerd in acteren en presenteren. Maar voorlopig richt zij zich eerst nog op haar studie. Zo heeft Stephanie de studie ‘Culturele Antropologie’ aan de Universiteit Utrecht al succesvol afgerond. En momenteel is zij bezig met het afronden van de pre-master ‘Bestuurskunde’, zodat zij volgend jaar aan de master kan beginnen. De blonde beauty houdt gelukkig ook nog tijd over voor leuke dingen. Als het even kan draagt zij graag een korte broek gepaard met een crop top. Om vervolgens samen met vrienden helemaal los te gaan op een festival.

Toch is Stephanie niet altijd zo zelfverzekerd geweest. “Tussen mijn twaalfde en veertiende veranderde ik van een dun meisje in een jonge vrouw”, vertelt Stephanie.  “Ondanks mijn droom, durfde ik mijn omgeving niet echt te laten weten wat mijn grote droom was”.

Hoewel Stephanie maatje 36/38 droeg, kreeg zij toch te horen dat zij moest afvallen. Zij was destijds gelukkig zo sterk om niks met hun advies te doen. Pas toen zij  later op zichzelf is gaan wonen, is zij gaan proberen om af te vallen. Dit deed zij door middel van veel sporten en weinig eten. Zij ging toen van maatje 40/42 weer terug naar maatje 36/38. Toch voelde Stephanie zich niet helemaal gelukkig. Zij zag nog steeds dezelfde imperfecties in de spiegel en was ontevreden over haar lichaam. Nu is Stephanie weer terug op maatje 40/42 en eet zij gezond. En wanneer school het toelaat gaat ze naar de sportschool.

“Ik voel me super en als ik in de spiegel kijk, ben ik trots op mijn lichaam. Hopelijk komen er binnenkort nog leuke dingen op mijn pad, ik ben er helemaal klaar voor!”

Hoe hebben Veerle, Naomi en Stephanie hun deelname aan het programma ervaren? Is Nigel Barker in het echt ook zo knap? En wat zijn hun verdere doelen en ambities?  Dit en nog veel meer vertelden de dames ons afgelopen woensdag. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug! 

P.S. Leuk feitje! Jurylid Daniëlle van Grondelle deed tien jaar geleden haar allereerste radio-interview bij Chicks and the City (toen nog Chica radio op FunX). Ook is zij sindsdien vaker als superchick bij ons in de studio geweest.

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *