25 jan: Pleegzorg

25 jan: Pleegzorg
Hoi leuke luisteraars! Wij zijn Lotte, Demy, Marjolein, Daniëlle, Rosa, Valerie en Valerie. In het 2e jaar van onze studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlener kwam Natasja met ons in contact om een leuk project op te starten.
Als groep hebben wij een onderzoek gedaan over pleegzorg. Dit mogen wij op de radio aan jullie presenteren. Het onderzoek gaat over de stabiliteit van pleeggezinnen, hoe pleegkinderen plaatsing/overplaatsing ervaren en over de instanties voor pleegzorg. Wij hebben hiervoor gekozen omdat twee van onze docenten hebben gewerkt in de pleegzorg. In plaats van kijken hoe de hele pleegzorg in zijn werk gaat hebben wij besloten om te gaan kijken naar wat deze pleegzorg doet met een kind die te maken heeft gehad met pleegzorg.
Na het horen van verhalen en het lezen van informatie besloten wij om te gaan kijken naar wat beter zou kunnen. Uit ons vooronderzoek is gebleken dat met name de stabiliteit voor een pleegkind het belangrijkste is tijdens de pleegzorgperiode. Hier gaan echter helaas nog wel eens wat dingen mis zoals bijvoorbeeld een foute overplaatsing.
Tijdens de radiouitzending gaan wij hierover in gesprek met een ex-pleegkind die haar gehele jeugd in een pleeggezin heeft doorgebracht en met een vakdeskundige vanuit Flexus Jeugdplein. Wij kijken er naar uit om jullie meer te laten weten over dit onderwerp en wellicht interesse in de pleegzorg aan te wakkeren!
De uitzending over pleegzorg werd woensdag 25 januari tussen 19.00u en 20.00u uitgezonden. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug! 
 
Hogoschool-Rotterdam-Logo

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *