25 mei: Seksueel misbruik…

25 mei: Seksueel misbruik…

Seksueel misbruik.

Helaas komt het nog veel voor en blijft het een onderwerp dat moeilijk te bespreken is.

Woensdag 25 mei bespraken we bij Chicks And The City dit onderwerp met GZ psycholoog en psychotherapeut Tineke Zondervan van Kolibrie Telefoontherapie en ervaringsdeskundige Lynelle Bruins.

 

Tineke Zondervan:

Profiel foto Tineke

Tineke werkt ruim 25 jaar in de regio Rotterdam als GZ psycholoog en psychotherapeut.

Twee jaar geleden is zij gestart met Kolibrie Telefoontherapie, omdat zij de Geestelijke Gezondheidszorg, de GGZ, wil opfrissen en vernieuwen.

Zij heeft een prettige en flexibele behandelmethode ontwikkeld, waarbij het contact met je persoonlijke therapeut voor een belangrijk deel via de telefoon of via beeldbellen plaatsvindt.

Daarnaast is er natuurlijk ook face to face contact en wordt er ge-chat via een veilige verbinding. Ze gebruiken ehealth programma’s die bewezen effectief zijn.

Cliënten, verwijzers, therapeuten zijn positief. Kolibrie heeft geen wachttijd.

De hoofdlocatie zit in het Brainpark, vlakbij metro Kralingse Zoom. Zij hebben ook een kantoor in Vlaardingen en eén in Barendrecht.

Tineke is gespecialiseerd in het behandelen van trauma, depressie, eetstoornis, relatieproblemen, burn-out. Daarnaast is zij actief als supervisor bij een aantal opleidingen.

Het is haar droom dat uitstekende psychologische zorg op een vlotte manier toegankelijk is voor iedereen die dat nodig heeft. Ongeacht wie je bent of waar je bent.

Bij al die openheid is discretie essentieel. Je moet in vertrouwen kunnen praten. Dat is bij Kolibrie Telefoontherapie goed geregeld.

 

Lynelle:

12321489_1049515928421410_5564748687547590935_n

Lynelle Heeft op jonge leeftijd te maken gehad met seksueel misbruik door haar stiefvader. Ondanks de vele lastige dingen in haar leven zoals in een pleeggezin terecht komen en huiselijk geweld, is het haar gelukt om haar leven goed op de rails te krijgen. In juli zal Lynelle haar diploma Jeugdzorg Niveau 4 in ontvangst nemen en zal ze volgend jaar de opleiding SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) volgen op het HBO. Lynelle wil graag als ervaringsdeskundige aan de slag en zal bij Chicks And The City hiermee een begin maken.

 

Tineke en Lynelle waren woensdag 25 mei te gast bij Chicks and the City. Met hen bespraken we seksueel misbruik: hoe herken je het, hoe ga je met iemand die seksueel misbruikt is om, en hoe kan je helpen?

Luister de show hier terug:

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *