26 okt. Miss Mengelmoes

26 okt. Miss Mengelmoes

Miss Mengelmoes is een groep van elf verschillende meiden die diversiteit aanmoedigt. Zelf omschrijven ze zich als dé movement die jong Rotterdam inspireert. Dit doen ze door hun energie en enthousiasme wat betreft diversiteit en culturele verschillen over te brengen aan hun volgers. Het doel van Miss Mengelmoes is om elkaar te leren kennen. Verschillen moeten gevierd en bewonderd worden. Dit gaat de meiden goed af en daarom zijn ze vorig jaar, in 2015, genomineerd voor de Prijs van Verdraagzaamheid.

“Open je ogen, want diversiteit kleurt je wereld”

Hoe laat Miss Mengelmoes diversiteit zien?
Miss Mengelmoes houdt een website bij en publiceert regelmatig blogs en vlogs. Deze staan in het teken van de meest uiteenlopende onderwerpen. Recepten uit verschillende keukens, verkleed gaan als een Kaapverdische bruid, meedoen aan de Ramadan of, in teken van de Rotterdam Pride, de verdraagzaamheid wat betreft biseksualiteit bespreken. Het enige vereiste hierbij is dat de onderwerpen gebaseerd zijn op het verschil in de culturele perspectieven van de meiden. De meiden van Miss Mengelmoes zijn niet bang om ‘doofpot onderwerpen’ aan te kaarten. Dit gebeurt allemaal op een grote gele bank. Hier nemen de meiden van Miss Mengelmoes plaats samen met de aanwezige gasten. Niet iedereen hoeft het met elkaar eens te zijn, zolang er maar wederzijds respect is voor elkaar.

Bekijk hier de blind speeddate video waarin ook onze radiochick Franklina terug te zien is.

 

Woensdag 26 oktober waren de dames van Miss Mengelmoes te gast bij  Chicks And The City. Heb je de show gemist of wil je hem nog eens terugluisteren? Dat kan! Klik op onderstaande player. 


Tekst door: Dewi Buzink

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *