27 september: Rivelino Rigters

27 september: Rivelino Rigters

“Het leven is de som van al je keuzes”, is een bekende quote van de Franse schrijver Albert Camus. Rapper/zanger, talentcoach en schrijver Rivelino Rigters weet als geen ander waar het maken van bepaalde keuzes naar toe kan leiden.  Rivelino is een rapper/zanger, talentcoach en schrijver uit Amsterdam die onlangs zijn tweede boek ‘De keuzes die je maakt’ uitbracht. Woensdag 27 september trappen we met Rivelino het 7e seizoen van Chicks and the City af en bespreken we met hem hoe muziek, geloof en creativiteit jongeren kunnen helpen om van het slechte pad naar het juiste pad te switchen.

rivelino boekRivelino ziet het helpen van achtergestelde jongeren als zijn roeping en hij helpt hen door middel van rapworkshops- en talentontwikkeling om hun eigenwaarde te vergroten. Hij werkt ook intensief als Post-Release coördinator voor Young In Prison om jongens die bijna vrijkomen te helpen aan een buddy die hun weer helpt om succesvol terug te keren in de maatschappij.

Waar komt zijn drive om dit te doen vandaan? De reden hiervan is dat Rivelino tussen zijn 10e en 16e jaar zelf diverse keren met politie en justitie in aanraking is gekomen door het plegen van strafbare feiten als jong bendelid. Hij raakte op 5 jarige leeftijd zijn vader kwijt toen die voor zijn gezicht een astma-aanval kreeg. Deze traumatische ervaring tekende Rivelino’s jeugd en zorgde er mede voor dat hij op zoek ging naar een vaderfiguur en dit vond hij in de oudere jongens op straat. Zo kwam hij op jonge leeftijd in aanraking met de straatcultuur van Amsterdam-West waar jongens hun status en geld verkregen door het plegen van strafbare feiten zoals inbraak, drugsdeals en mensenhandel. Na meerdere keren veroordeeld te zijn voor inbraak, straatroof en drugshandel kwam Rivelino op een kruispunt. Na een dreigend moment tijdens een drugsdeal besloot Rivelino het roer om te gooien.

In de afgelopen jaren heeft Rivelino aan diverse projecten en boekreleases meegewerkt om de doelgroep risicojongeren en jongeren in detentie te bereiken waaronder de Straatbijbel die meer dan 30.000 stuks verkocht en Lifestyle, dat hij vorig jaar samen met schrijfster Leonie de Beer uitbracht via Arkmedia. Inmiddels is ook zijn tweede boek “De Keuzes Die Je Maakt” uit, en in de uitzending zal hij een exemplaar weggeven!

Woensdagavond 27 september was Rivelino Rigters te gast bij Chicks and the City van 19.00-20.00 uur op Radio Rijnmond 93.4FM. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *