29 MAART: 010 SAYS IT ALL

29 MAART: 010 SAYS IT ALL

Spoken word liefhebbers opgelet! Rotterdam is deze zomer weer een nieuw spoken word festival rijker, namelijk: 010 SAYS IT ALL. Dit festival vindt plaats van vrijdag 2 juni t/m zondag 4 juni. Afgelopen woensdag 29 maart kwamen spoken word-artiesten Tomas de Paauw en Y.M.P. bij ons in de studio langs om meer over dit event te vertellen!

010 SAYS IT ALL maakt onderdeel uit van het jaarlijks terugkerende ‘Poetry International Festival’ in Rotterdam. Wat 010 SAYS IT ALL uniek maakt, is dat het een samenwerking is tussen alle Rotterdamse spoken word organisaties. In het weekend van 2 juni t/m 4 juni maak jij kennis met talrijke talenten in verschillende kunstdisciplines: Spoken Word/ Theater, Zang, Dans, Beatbox en Fotografie. Voorafgaand aan het festival gaan de talenten drie maanden lang aan de slag met professionals, die hen klaarstomen voor de spetterende eindmanifestatie. Check voor meer info Facebook.

Spoken word-artiesten Tomas en Y.M.P. zijn beide betrokken bij de organisatie van 010 SAYS IT ALL. Tomas houdt zich onder andere bezig met fondsaanvragen en functioneert als cement tussen alle partnerorganisaties. En Y.M.P. is verantwoordelijk voor de artistieke invulling van het festival. Maar wie zijn deze talentvolle heren?

Tomas ken je wellicht als Tomashii. Zijn artiestenaam is niks meer dan zijn Tsjechische roepnaam, maar dan uitgeschreven op de meest makkelijk uit te spreken manier. Als artiest zit Tomas tussen schrijver en spoken word performer in. De ene keer vindt hij de teksten het mooist op papier en de andere keer vindt hij dat de teksten juist meer verbaal tot hun recht komen. Tomas treedt ook op als vaste crewmember van FLOW en is daarnaast host en mede oprichter van Spraakhuloos. Ook geeft hij workshops in het onderwijs. Momenteel is Tomas druk bezig met zijn bundel ‘Uit inzicht in uitzicht’.

Y.M.P. is een zeer talentvolle Rotterdamse woordkunstenaar die weet te inspireren en verassen. Hij ontdekte zijn liefde voor taal op het dieptepunt in zijn leven: in de gevangenis. Y.M.P. is gaan schrijven om negatieve ervaringen vanuit het verleden om te zetten in positieve gebeurtenissen voor de toekomst. Momenteel doet hij niet alleen spoken word, maar ook theater. En onlangs lanceerde hij het productiehuis FLOW. Altijd bewapend met een pen in zijn hand en met zijn hersens als munitie haalt Y.M.P. het beste uit zichzelf.

 

010 SAYS IT ALL wordt mogelijk gemaakt door maar liefst 12 partners:  Poetry Circle 010, Ken Theater, Woorden worden Zinnen, Spraakuhloos, FLOW en anderen. In aanloop naar en tijdens 010 SAYS IT ALL stimuleren zij jonge artiesten om het beste uit zichzelf te halen.

Woensdag 29 maart waren Tomas de Paauw en Y.M.P. te gast bij Chicks And The City van 19.00- 20.00 uur op 93.4 FM. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *