29 NOVEMBER: Gezondheid van je kind start al vóór je zwanger bent!

29 NOVEMBER: Gezondheid van je kind start al vóór je zwanger bent!

Wist je dat jouw gezondheid voordat je zwanger wordt al medebepalend is voor hoe gezond je kind het leven door zal gaan? Al heel vroeg in de zwangerschap krijgt jouw kindje allerlei ‘bagage’ mee voor de rest van zijn of haar leven. Deze ‘bagage’ is afhankelijk van jouw leefstijl en die van je partner. Jouw leefstijl beïnvloedt niet alleen de lichamelijke gezondheid van je kind, maar ook hoe hij of zij zich sociaal en emotioneel zal ontwikkelen. Wat kun je als ouder doen om jouw kind een zo goed mogelijke start te geven? Het antwoord op deze vraag wordt gevormd in een nieuw Rotterdams onderzoek: Generation R Next!

Om de volgende generatie kinderen gezonder ter wereld te laten komen en een betere kans te geven om gezond op te groeien, is afgelopen zomer het Rotterdamse onderzoek ‘Generation R Next’ gestart. Generation R Next is een onderzoek van het Erasmus MC in samenwerking met de gemeente Rotterdam, de Erasmus Universiteit en de Rotterdamse zorgverleners.

Zij doen onderzoek naar de gezondheid van Rotterdamse vrouwen (en hun partners) met een kinderwens, naar zwangere vrouwen en naar hun (ongeboren) kinderen. De enthousiaste groep onderzoekers  gaan na welke factoren voorafgaand aan, tijdens en na de zwangerschap belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Met de uitkomsten kan vervolgens de zorg aan toekomstige ouders en hun kinderen verbeterd worden. Alle vrouwen in Rotterdam die een kinderwens hebben of die zwanger zijn, kunnen geheel gratis en vrijblijvend deelnemen aan dit onderzoek. Momenteel zijn er maar liefst 350 enthousiaste deelneemsters! Uiteindelijk hoopt Generation R Next dat er zo’n 10.000 vrouwen mee zullen doen.

Als deelnemer kun je meer leren over je eigen gezondheid, zwangerschap en kind. Zo krijg je gratis adviezen om gezond zwanger te worden/ blijven en ontvang je tijdens je zwangerschap 4x 3D echo’s waarbij je je nog ongeboren kindje al bij 7,9 en 11 weken zwangerschap kunt bewonderen! Daarnaast draag je als deelnemer bij aan een schat aan nieuwe kennis over de gezondheid van vrouwen en over een gezonde zwangerschap en kindertijd. Met jouw bijdrage en die van duizenden andere Rotterdamse vrouwen probeert Generation R Next vragen te beantwoorden als: “Wat zijn de gevolgen van stress en voeding tijdens, maar ook ná de zwangerschap op het gedrag van een kind?” Voor meer info en aanmelden klik je hier.

Verder wordt er ook onderzocht waarom sommige vrouwen gemakkelijk zwanger raken en andere moeilijker of zelfs helemaal niet. De opgedane kennis is zeer toepasbaar in de dagelijkse praktijk en wordt gebruikt door artsen en andere zorgverleners bij het geven van (medisch) advies.

Woensdag 29 november vertelden onderzoeksters Dionne Gootjes en Rosalie Mensik ons meer over dit unieke onderzoek. De inmiddels doorgewinterde radiochicks Cheyenne en Wissal presenteerden mee. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *