3 februari: LHBT Vluchtelingen

3 februari: LHBT Vluchtelingen

Wij zijn: Eelco, Eline, Sandra, Ali, Henk en Nona. Wij zijn studenten aan de Hogeschool Rotterdam en wij doen de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Wij hebben onderzoek gedaan naar de zelfredzaamheid bij LHBT- vluchtelingen.

Dit onderzoek hebben we gedaan in opdracht van de Hogeschool Rotterdam en Chicks and the City.

De gasten tijdens deze uitzending waren Jeroen Rood en Gert-Jan Verboom. Jeroen Rood werd tijdens de uitzending gebeld, over een nieuw project voor vluchtelingen bij de Hogeschool Rotterdam. Hij vertelde onder andere dat er inmiddels al 100 vluchtelingen bij de Hogeschool studeren. Met dit project hopen ze het aantal te verdubbelen naar 200 studenten.

Daarnaast was ook Gert-Jan Verboom te gast in de studio. Hij is de oprichter van The Hang-out 010. Met The Hang-out 010 organiseert hij evenementen voor LHBT- jongeren en LHBT-vluchtelingen.

 

LHBT- vluchtelingen zijn  Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele of transgender vluchtelingen die genoodzaakt zijn te vluchten omdat het in hun eigen land niet veilig is voor LHBT- jongeren.

not-alone-image

Hoe is het om als LHBT-jongere te vluchten? En wat voor evenementen organiseert The Hang-out 010 eigenlijk allemaal?  Dat hoorde je in de show van 3 februari. Luister hem hieronder terug! 

 

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *