30 september: Van Coming out tot Coming in!

30 september: Van Coming out tot Coming in!

Woensdag 30 september was Dennis Gulikers AKA miss Dee Dee te gast, een fantastische Drag Queen met een sociale missie. Voor Dee Dee is het belangrijk dat wij elkaar als maatschappij beter leren kennen, niet voor hoe wij eruitzien, maar voor wie wij echt zijn, en waar wij voor staan. Dit draagt miss Dee Dee dan ook graag uit in haar shows en drag queen performances.

In de aanloop van Nationale Coming out day op 11 oktober, was het thema van woensdag Van Coming out naar Coming in. Voor veel mensen is het nog steeds een dagelijkse strijd om te zijn wie zij echt willen zijn. Ze vechten om geaccepteerd te worden. Voor de één is het makkelijker om zijn seksuele geaardheid te delen, dan voor de ander. Daarom is het goed dat er initiatieven zijn en rolmodellen.

gertjanverboomMiss Dee Dee is zeker een rolmodel. Maar ook Gert Jan Verboom doet heel veel voor de LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) gemeenschap in Rotterdam.

”Zelfacceptatie is belangrijker dan Coming out, daarom focussen wij op Coming in”,

aldus Gert Jan Verboom.

Gert Jan biedt jongeren met een andere seksuele geaardheid in Rotterdam een veilige plek met hangout 010. Daarnaast coördineert hij de Rotterdamse Coming out day op 9, 10 en 11 oktober.  Velen zullen hem kennen als de winnaar van de #AardigOnderwegAward die hij vorig seizoen won met het project Rainbowcity Rotterdam. Gert Jan hebben wij telefonisch gesproken in de show.

Hoe ervaren deze bijzondere gasten coming out day en hoe was hun eigen coming out day? Hebben zij misschien tips voor mensen die nog uit de kast moeten komen? Je hoort het bij Chicks And The City!

luister hier de show van woensdag 30 september terug:

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *