31 MEI: MEA COACHING VOOR VROUWEN

31 MEI: MEA COACHING VOOR VROUWEN

Hoewel veel vrouwen er van dromen om een eigen onderneming te starten, durft lang niet elke vrouw het aan om deze stap te nemen. Veel te vaak laten we ons weerhouden door de angst om te falen en staren wij onszelf blind op de mogelijke risico’s. Dit geldt echter niet voor Eliane Coutinho. Onlangs is zij haar eigen bedrijf gestart: Mea. Met haar bedrijf richt zij zich onder andere op het coachen van vrouwen met betrekking tot ‘life events’ en het stimuleren van women empowerment. Woensdag 31 mei vertelde Eliane ons meer over Mea en het nastreven van je passie!

Eliane Coutinho (43) is al jaren werkzaam als verloskundige. Als verloskundige geeft zij aanstaande moeders onder andere advies en voorlichting over de zwangerschap en vertelt zij over het aankomende ouderschap. Dit deed en doet zij nog steeds met veel plezier en liefde. Maar toch ontbrak er iets…
Eliane trok de stoute schoenen aan en besloot haar passie te volgen: het ondersteunen en begeleiden van vrouwen in verschillende levensfasen. Na het volgen van een NOBCO* gecertifieerde coaching opleiding, mag Eliane zich een bekwaamd coach noemen! In diezelfde periode is ook Mea in het leven geroepen.

Mea betekent: ‘mezelf en anderen’, ‘mijn’ in het Latijns en het is een veelgebruikte ‘meisjesnaam’ in het Italiaans. Deze drie verschillende betekenissen sommen goed op waar het bedrijf voor staat. Met Mea biedt Eliane onder andere individuele coaching met betrekking tot ‘life events’ voor meisjes en vrouwen van 15 tot 85 jaar oud. Bij life events moet je denken aan je opleiding, carrière, relaties, het moederschap, etc. Daarnaast verzorgt zij ook individuele coaching voor zwangere vrouwen en kun je als aanstaande moeder zwangerschapscursussen volgen. Verder biedt Mea coaching, aan vrouwen die werkzaam zijn als verzorgende, verpleegkundige en verloskundige. Met Mea wil Eliane graag vrouwen bereiken die vast zijn gelopen in hun leven (life events) en samen met hen toewerken naar een oplossing.

Naast haar werk als verloskundige en het oprichten van Mea, vervult Eliane ook nog de rol van echtgenote en moeder van twee jonge kinderen. Dit zijn een hoop ballen om hoog in de lucht te houden. Maar hoe weet zij de balans te vinden? Wat heeft haar ertoe gedreven om een eigen onderneming te starten? En waar komt de behoefte om te coachen vandaan? Dit en nog veel meer beantwoordde Eliane woensdag bij ons in de studio!

*Nederlandse orde voor beroepscoaches

Woensdagvond 31 mei was Eliane Coutinho te gast bij Chicks and the City van 19.00-20.00 uur op 93.4FM. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *