S01E03 Witch and proud!

S01E03 Witch and proud!

Foto door Timothy van den Dolder

Met haar betoverende skyline is Rotterdam voor velen een magische stad. In zo’n magische stad als Rotterdam mogen stadsheksen zeker niet ontbreken. Wacht eens even stadsheksen? Ja zeker!

Als we aan heksen denken dan overheerst toch al gauw het stereotiepe beeld van een oude vrouw met punthoed, haakneus en kakelende lach. Niets is minder waar! “Heksen voldoen niet meer aan het stereotype oude vrouw met een haakneus incluis wrat”’, vertelt stadsheks Atropa van Urban Witches Rotterdam. “Ze dragen eerder zwarte body-con dresses”.

Urban Witches Rotterdam is een collectief voor inclusieve stadshekserij. Het collectief is ontstaan vanuit de wens om de verbinding te voelen met de natuur, midden in de stad. Iedereen is welkom ongeacht achtergrond (leeftijd, gender, geaardheid, sociaaleconomische status, beperking, etc.). Met haar collectief organiseert Atropa regelmatig workshops rondom maanmagie en stadshekserij. Ook organiseert zij het event ‘Witches Be Like’ in stiltecafé AdemInn.

Wat is stadshekserij nou precies?  “Stadshekserij zorgt ervoor dat je niet meegesleurd wordt in wat anderen of de maatschappij van je wilt”, vertelt Atropa. Zij geeft aan dat je ondanks de grootstedelijke dynamiek heel goed in je eigen kracht kunt staan. De stadsheksen van Urban Witches Rotterdam vereren de natuur, terwijl zij midden in de stad wonen die zij liefhebben: Rotterdam. In het drukke Rotterdam kun je ook gewoon opladen in de natuur.
Het is voor de stadsheksen wel een zoektocht geweest om te aarden in de stad. Maar Inmiddels hebben zij de toverformule in handen en een balans gevonden tussen de stad en de sterren.

Er is in Rotterdam genoeg te beleven. Zo zijn er de botanische tuinen en kun je yoga doen op het Schouwburgplein of een Volle Maan Viering bijwonen!

Op Halloweenavond gaf stadsheks Atropa ons een spoedcursus in stadshekserij! We spraken  uiteraard ook over ‘Samhain’, de heidense oorsprong van Halloween. Atropa is een Rotterdamert in hart en nieren en feminist. Zij beoefent al sinds haar dertiende meditatie en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld in interculturele hekserij en maanmagie. Na de show trokken de radiochicks Cheyenne, Eva en Ashanti allemaal een tarotkaart. Bekijk dit terug op onze Facebookpagina. 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *