4 mei: 010 ISN’T JUST A CODE!

4 mei:  010 ISN’T JUST A CODE!

Uitdragen dat je in hart en nieren Rotterdammer bent. Dat is volgens oprichter Guy de Hoog het idee achter Nultien Kleding. Nultien Kleding is vooral bekend van het shirt met de tekst ‘010 isn’t just a code’, maar de hoog heeft de afgelopen jaren zijn collectie flink uitgebreid.

Met de kenmerkende wapenspreuk “Sterker door Strijd” begint het verhaal van Nultien Kleding. De woorden die koningin Wilhelmina in 1948 aan het Rotterdamse wapen en de stad toekent, zijn voor Guy de Hoog, eigenaar van Nultien kleding, van grote waarde. Hij herkent zich in de kracht van de strijd die ook hij persoonlijk heeft moeten leveren en verandert het stadswapen in 2007 in een eigentijds ontwerp. Want zoals het een rasechte Rotterdammer betaamt ben je trots op je waar je vandaan komt.

nultien6Met zijn eerste ontwerp wil hij zich onderscheiden maar tegelijk zoeken naar een verbintenis en al snel weet hij zijn boodschap te verwoorden in de leus: 010 ISN’T JUST A CODE. 010 staat niet voor de stad, maar voor een niet tastbaar gevoel waar iedere Rotterdammer zich in kan vinden. De harde werkers mentaliteit, het trotse karakter en de moed om door te gaan. Het geeft de stad weer zoals het is.

Nultien Kleding is meer dan een voorliefde voor Rotterdam. Het is een levensstijl geworden die zowel de verschillen als de overeenkomsten van de Rotterdammer omvat. De online shop is een groot succes en ook is er een fysieke winkel in Hillegersberg waar Rotterdammers uit alle hoeken van de stad maar al te graag komen. Guy de Hoog ontwerpt al zijn shirts zelf, er komen dan ook regelmatig nieuwe collecties uit. Het blijft overigens niet alleen bij t-shirts, de collectie bestaat inmiddels ook uit petten, leggings en iPhone-hoesjes.

nultien2 nultien1

Woensdag 4 mei was Guy de Hoog te gast bij Chicks And The City. Wat maakt dat de nultien kleding zo’n groot succes is, wanneer ben je een echte Rotterdammer en hoe dragen zij vrijheid uit in hun kleding? Dat vertelde hij in de uitzending van 4 mei. Heb je de uitzending gemist? Luister hem hier terug!

nultien5

 

 

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *