4 OKTOBER: CHICKS VS. BOYS

4 OKTOBER: CHICKS VS. BOYS

Afgelopen zomer zaten sommige van ons op het puntje van onze stoel naar de titanenstrijd tussen oud-bokskampioen Floyd Mayweather en MMA fighter Connor Mcgregor te kijken. Kan het nog beter? JA, want het is tijd voor de enige battle die ertoe doet: ‘the battle of the sexes’ in de Chicks vs. Boys-show. De boys werden woensdagavond vertegenwoordigd door het Diskjockey-duo Blue Eyed Soul! 

Bas+ Bob+ passie voor muziek= Blue Eyed Soul. Onze concullega’s vragen onze chicks het hemd van het lijf. Door het stellen van zeer pittige vragen, proberen zowel de boys als de chicks het andere geslacht beter te begrijpen.

The bromance tussen Bas en Bob begon allemaal in de platenzaak Demonfuzz Records aan de Nieuwe Binnenweg. Een gedeelde passie voor het ontdekken van nieuwe muziek bracht de heren samen. Soms luisteren zij tot diep in de nacht naar muziek. Een tijd geleden sloten de boys hun draaitafels op elkaar aan en begonnen elke plaat die ze vonden of ooit hadden gevonden met elkaar te delen. De boys wilden graag hun passie overbrengen op een publiek.

Dit resulteerde in een maandelijks radioprogramma op Operator, genaamd: Blue Eyed Soul Show. Tijdens hun show draaien zij elke maand hun ‘ontdekkingen’: van ouwe funk tot aan Franse disco en vreemde pop. En dat alles op Vinyl.

Maar hoe is hun liefde en passie voor muziek eigenlijk ontstaan? Voor Bas begon het allemaal met de krachtige stem van Tracy Chapman. In de kast van zijn ouders vond Bas een cd’tje van de Fast car-zangeres. Bob vindt het heerlijk om op zoek te gaan naar de meest obscure sounds en artiesten. Maar hij kan ook prima genieten van de meest uitgekauwde top 40 hits. In de ‘gewone wereld’ studeert Bas ‘Bedrijfskunde en Filosofie’ aan de Erasmus Universiteit hier in Rotterdam.

What about Bob? Bob’s eerste aanrakingen met muziek waren in de auto op weg naar Zuid-Frankrijk. “Met een walkman en papa’s cd’s op de achterbank urenlang dezelfde nummers draaien. Ronny Jordan, Maceo Parker, maar ook die eerste plaat van Maroon 5 en de Red Hot Chili Peppers”, vertelt hij. Op dertienjarige leeftijd bracht Bob weer een bezoek aan Zuid- Frankrijk. Tijdens deze vakantie kocht hij zijn eerste vinylplaat. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open.

In de jaren sindsdien is Bob’s obsessie voor muziek uitgegroeid tot een mooie collectie platen: van blues tot aan platen met sporadische ‘killer-tracks’.

Woensdag 4 oktober waren Bas en Bob van Blue Eyed Soul te gast bij Chicks And The City van 19.00- 20.00 uur op 93.4 fm. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *