8 juni: Music Matters

8 juni: Music Matters

Ieder jaar vinden de Music Matters awards plaats. Tijdens een liveshow in Theater Zuidplein presenteren tien Rotterdamse acts (16-27 jaar) zich op het podium aan een volle zaal en een deskundige jury. Alle genres zijn welkom en in de afgelopen jaren passeerde een breed scala aan genres de revue: van soul tot reggae, van klassiek tot R&B en van hiphop tot jazz. De Music Matters Award stimuleert hierdoor niet alleen de afzonderlijke acts, maar zorgt er ook voor dat muzikanten uit verschillende scenes elkaar leren kennen. Ook het publiek in de zaal, dat vaak voor één van de acts aanwezig is, komt in aanraking met andere acts en genres.
Music Matters is niet enkel en alleen op zoek naar het beste muzikale talent van Rotterdam: de winnaar wordt ook Muziekambassadeur van Rotterdam. Tijdens de 9e editite van de Music Matters award ging rapper Monta er met de titel vandoor.

MONTA
De Nederlandse MC Monta werd in 1989 geboren als Yannick Monteiro Cabral. De Rotterdamse rapper maakt voornamelijk creatieve hiphop nummers met een positieve boodschap. De goedlachse muzikant viel al in de smaak tijdens zijn deelname aan de Grote Prijs van Rotterdam in 2013. In december 2014 bracht Monta zijn debuut-EP ‘Dit Is Monta’ uit in samenwerking met het Rotterdamse label Eastgarden Music. Naast zijn solo act speelt hij voornamelijk samen met zijn vaste band Mothers Groovebox, waarmee hij in 2015 de Music Matters Award won en zich de muziekambassadeur van Rotterdam 2016 mag noemen. Momenteel studeert hij aan het Albeda College voor de richting muzikant/producer. Mothers Groovebox werkt aan hun eerste EP die in 2016 zal worden gereleased.

Woensdag 8 juni waren rapper Monta en Killian van Music Matters te gast bij Chicks and The City om meer te vertellen over de awards en natuurlijk het muziek ambassadeurschap.

Luister de show hier terug!

 

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *